Два пъти уволнената полицайка Симона Радева умишлено прикрила джигита Георги

...
Два пъти уволнената полицайка Симона Радева умишлено прикрила джигита Георги
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЯ! Полицайката Симона 2 пъти прикрила Семерджиев, погазила е 5 члена на Етичния кодекс

Два пъти уволнената полицайка Симона Радева съзнателно прикрила джигита Георги Семерджиев в деня на жестоката злополука на бул. “Черни връх “, при която починаха две млади дами предишното лято.
Това излиза наяве от претекстовете на Административен съд София-град, който отхвърли жалбата на Радева против уволнението й от Министерство на вътрешните работи, предава Телеграф. Към делото е приложена информация по разказа на Столична дирекция на вътрешните работи, въз основа на която дисциплинарната комисия наложила най- тежкото наказване на Симона.
Умисъл
Според дисциплинарната комисия първия път, когато Радева е прикрила Семерджиев, е било няколко часа преди злополуката с жертви на „ Черни връх “.
На 5 юли сред 17 и 18 часа Симона се е возила в джипа на Семерджиев, който съзнателно провокирал ПТП на Околовръстното в София, след което избягал. Вместо да рапортува на сътрудниците си, че е станала очевидец на нарушаването, тя замълчала.
„ Бездействието на служителката е довело до случая, настъпил след това към 23,00 ч., при което са починали две лица “, заключава наказващият орган.
Симона жали уволнението си
По- късно, когато тежката злополука с две жертви към този момент е реалност и Семерджиев помолил Радева да му занесе стълба, с цел да се качи в дома си, до момента в който половин Министерство на вътрешните работи го търси, Симона още веднъж е съзнавала, че подкрепя лице, направило нещо нелегално.
Именно поради това тя предиздвикала двамата чиновници на Семерджиев, които й помагали в преместването на стълбата, да смъкват номерата на автомобила й. Причината – да не се разбере, че колата й е била пред дома на джигита.
Наказание
С дейностите и бездействията си Радева погазила цели пет члена на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. В претекстовете си АССГ написа, че „ действията на жалбоподателката, в качеството й на държавен чиновник от Министерство на вътрешните работи, са мощно укорими, съществено уронват престижа на службата “.
Освен това държанието й е довело до загуба на доверие в полицейската институция. Така магистратите отсичат, че уволнението й е изцяло законосъобразно и е единственото допустимо наказване.
Освен това Радева е наказана да заплати 100 лв. на Столична дирекция на вътрешните работи за юрисконсултско заплащане.
Тя може да апелира решението на съда пред Върховен административен съд. Все още не е ясно дали с изключение на дисциплинарна Радева ще понесе и наказателна отговорност за дейностите си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР