Два мотора с жандармеристи ще вървят начело на колоната по

...
Два мотора с жандармеристи ще вървят начело на колоната по
Коментари Харесай

Сериозни мерки ще има на Тур дьо Франс

Два мотора с жандармеристи ще вървят отпред на колоната по време на Обиколката на Франция, която стартира в събота, осведомиха уредниците.

Задачата на жандармеристите ще бъде да се намесват, в случай че на пътя изскочат протестиращи, както се случи неведнъж през предходната година. 

" Двата мотора ще работят дружно. Нашата цел е да можем да даваме неотложен отговор и да заобикаляме прекъсване на надпреварата ", съобщи началникът на жандармерията Жан-Франсоа Прюне. 

" Искаме да засичаме придвижвания в тълпата, които могат да доведат до спиране на надпреварата. Жандармеристите би трябвало да пазят колоездачите. Ако нещо се случи, не се намесвайте. Оставете ни да си свършим работата ", добави Прюне.

По време на 10-ия стадий предходната година екоактивисти стопираха колоната за към 10 минути. По време на Обиколката имаше и още два опита за прекъсване на надпреварата, само че те бяха несполучливи.

Сто и десетото издание на Обиколката на Франция ще потегли от испанския град Билбао този уикенд и ще финишира в Париж на 23 юли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР