Два жилищни фургона, предназначени за временно пребиваване на крайно нуждаещи

...
Два жилищни фургона, предназначени за временно пребиваване на крайно нуждаещи
Коментари Харесай

Община Русе закупи и достави жилищни фургони за крайно нуждаещи се

Два жилищни фургона, предопределени за краткотрайно престояване на извънредно нуждаещи се жители, бяха закупени и доставени на Община Русе.

Идеята за тяхното придобиване е на кмета Пенчо Милков, като задачата е непрестанно повишаване качествата на общината за реакция в изключителни обстановки.

Фургоните са направени от железна носеща структура, като стените и покривът са построени от сандвич панели  с изолираност. Те са с дължина от 6 м, ширина – 2,40 м и височина 2,50 м. Жилищните контейнери са оборудвани със санитерен възел с душ кабина, мивка със секционен кухненски долап и вграден котлон с две гнезда, както и бойлер с съдържимост 50 л. Фургоните са с алуминиева и PVC дограма и порти, като разполагат с ел. апаратура, включваща осветяване, контакти и ел. табло. Подовата настилка е ламиниран паркет, под който са подредени хоризонтални плоскости, водоустойчив шперплат и изолационна поставка. Предстои дооборудването им с легло, спално долни дрехи и завивки.

Сред целите, залегнали в управническата стратегия, остава възобновяване на потенциала на локалната администрация да се грижи за жителите в случаи на бедствия, рецесия и други изключителни условия, като за задачата и през идната година ще бъдат отделени нужните средства от общинския бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР