Два изтребителя от германските военновъздушни сили ескортираха снощи самолет на

...
Два изтребителя от германските военновъздушни сили ескортираха снощи самолет на
Коментари Харесай

Два германски изтребителя ескортираха пътнически самолет до летището на Щутгарт

Два изтребителя от немските военновъздушни сили ескортираха нощес аероплан на самолетната компания "Korean Air " до летището на Щутгарт, защото наземните служби бяха изгубили връзка с екипажа.

Това заяви през днешния ден полицията в град Ройтлинген, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Пътническият аероплан летял от Сеул за Цюрих, само че във въздушното пространство на Германия изгубил връзка с диспечерите. "Самолетът бе помолен да се приземи на летището на Щутгарт. Той бе съпроводен от два самолета прехващача на Бундесвера ", се споделя в полицейското известие. На борда имало близо 200 души. Наложило им се да пренощуват на аерогарата. Техническа инспекция посочила, че връзката с водача е била нарушена заради щета в бордовото съоръжение.

Пресрещайки пътническата машина, двата изтребителя минали звуковата преграда и жителите на селищата към Щутгарт и Ройтлинген, изплашени от присъщия тон, алармирали в полицията. За половин час там получили към 250 позвънявания за дочути детонации и трясъци.

Германски изтребители бяха вдигнати по паника и предния ден. Два бойни самолета придружиха в петък за пет минути пътнически, изпълнявал полет от египетския курорт Хургада до Мюнстер. Тогава връзката бе възобновена и не се наложи изключително кацане, припомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР