Два гола преди почивката на грузинския нападател Георги Микаутадзе донесоха

...
Два гола преди почивката на грузинския нападател Георги Микаутадзе донесоха
Коментари Харесай

Грузинецът Георги Микаутадзе осигури важен успех на Мец в битката за оцеляване в Лига 1

Два гола преди почивката на грузинския нападател Георги Микаутадзе донесоха значима победа за Мец над Ланс с 2:1. Този триумф е първи за домакините от три мача насам, усилва им точките на 26, а също по този начин дава и съществени очаквания, че могат да се спасят от изпадане. Също 26 точки има и Лориен, който е директно пред тях в подреждането, а Нант и Льо Авър са с по 28. На дъното е Клермон с 21. Последните два тима изпадат непосредствено в Лига 2, а 16-ият играе спомагателни баражи с третия от втора дивизия.

Флориан Сотока откри резултата за гостите от Ланс в 13-ата минута, откакто вкара дузпа, отсъдена поради срутване на Уесли Саид. 11 минути преди края на първото полувреме обаче Микаутадзе изравни след независим пробив, навлизайки в наказателното поле. Мощният му изстрел с десния крайник не остави никакви шансове нито на отбраната, нито на вратаря Брис Самба.

И тъкмо когато изтичаха и последните секунди на добавеното време на първата част грузинският бабанка наказа за повторно неприятно подредената отбрана на Ланс. Mного значима роля имаше и съотборникът му Кевин Н’Дорам, който бързо се усети къде да му пусне топката. Микаутадзе нахлу в наказателното поле и просто трансферира елегантно вратаря Самба.

Второто полувреме би трябвало да провокира Ланс да търси равенството, само че това се случи едвам в края на срещата. В последните 15 минути жълто-червените от Нормандия сътвориха две положения, които обаче бяха избавени без напрежение от вратаря Александър Укиджа.

Резултатът удря по упоритостите на Ланс да се придвижи в местата за Лига Европа, като в този момент е на 6-ото с 43 точки, на една от Ница преди тях.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР