Два дни преди първото заседание на 48-ото Народно събрание БСП

...
Два дни преди първото заседание на 48-ото Народно събрание БСП
Коментари Харесай

БСП кани парламентарнтите сили на среща за бюджета, цените и доходите

Два дни преди първото съвещание на 48-ото Народно заседание Българска социалистическа партия провежда среща сред парламентарно показаните партии, с цел да бъдат разисквани незабавните въпроси за цените, приходите и бюджета.

Според левицата основните тематики за българските жители са високите цени и ниски приходи, инфлацията и неналичието на предвидимост.
Идеята е партиите да обсъдят незабавни ограничения като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година.

Преговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета. Дори да няма държавно управление, бюджет би трябвало да има, съобщи водачът на партията Корнелия Нинова преди дни.

 

За хората е значимо да има предвидимост на цените, уточни Нинова. Разходите за ток, вода, газ и други режийни също ще са измежду акцентите на полемиката.
 
" Парламентарните партии би трябвало да обсъдим незабавни ограничения като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година

Преговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета. Дори да няма държавно управление, бюджет би трябвало да има ", написа пред дни водачът на Българска социалистическа партия.

 

От " Продължаваме промяната " ще се отзоват на поканата на Българска социалистическа партия.

ГЕРБ също ще отидат на диалози със социалистите. " Важни са тематиките. Най-вероятно - ще. Хубаво е въпреки всичко да си приказваме ", съобщи Екатерина Захариева.

" Аз не знам до какви общи решения можем да стигнем с хората, които са ни вкарали в тази обстановка. Нинова и левите бюджети на Асен Василев са ни докарали тъкмо до ситуацията на галопираща инфлация да притиска и задушава бизнесите и жителите ", сподели зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

От " Демократична България " считат, че подобен разговор е непотребен и тези диалози би трябвало да се водят от служебния финансов министър и парламентарно показаните партии, показаха от дясната коалиция.

Междувременно станаха ясни и имената на номинираните за ръководител на Народното събрание от страна на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната ".

След решение на Националния съвет на партията беше издигната кандидатурата на Никола Минчев.

Предложението на ГЕРБ-СДС за същия пост е Росен Желязков. Този избор ще е знак и за вероятно бъдещо парламентарно болшинство.

Българска социалистическа партия ще издигне Кристиян Вигенин за зам.председател на Народното събрание.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР