Два американски щата – Флорида и Алабама, обявиха извънредно положение,

...
Два американски щата – Флорида и Алабама, обявиха извънредно положение,
Коментари Харесай

Чудовищна буря приближава Флорида и Алабама

Два американски щата – Флорида и Алабама, оповестиха изключително състояние, откакто към тях се доближава ураганът „ Майкъл “. Властите оповестиха, че в Северна Флорида това ще е най-мощната стихия от десетилетия.

Очаква се равнището на морето да се повиши с 3 метра и половина

и да паднат превалявания от 300 литра на квадратен метър. „ Майкъл” сега е вихър от първа степен с непрекъснати ветрове със скорост 130 километра в час.

Чудовищният "Флорънс " взе жертви

Докато доближи американския бряг в сряда, той ще набере мощ и евентуално ще доближи втора или трета степен. Ураганът към този момент взе повече от 10 жертви при прекосяването си през няколко карибски страни.

LIVE: Latest forecast track and satellite images as Hurricane Michael moves into the Gulf Coast. (Corrects location) https://t.co/fxLRMsRzPV https://t.co/B2SnAmVhFc
— NBC News (@NBCNews) October 9, 2018
Губернаторът на Флорида Рик Скот съобщи в понеделник вечер:

„ Утре може да бъде прекомерно късно за взимане на решения “ .

Скот разказа бурята като „ чудовищна “ и „ солидна “. Експертът по урагани Рик Наб съобщи: „ Майкъл може да бъде един от най-лошите урагани, удряли в миналото Флорида “.

Скот разгласи изключителна обстановка в 35 окръга и помоли президента Доналд Тръмп за помощ. Държавния университет във Флорида разгласи, че ще затвори порти от вторник до петък тази седмица.

"Hurricane Michael is forecast to be the most destructive storm to hit the Florida panhandle in decades,” said Florida Gov. Rick Scott. https://t.co/fxLRMsRzPV pic.twitter.com/pVBAlh4xTX
— NBC News (@NBCNews) October 9, 2018
„ Вземете това предизвестие съществено и пазете фамилията си в сигурност. Знаем, че една стихия като Майкъл може да бъде опустошителна и смъртоносна “, сподели Скот от окръг Бей в понеделник, представен от USA Today.

Губернаторът на Алабама Кей Айви разгласи изключително състояние в щата

“в очакване на необятно публикувани спирания на електрозахранването, вреди и парчета, породени от мощни ветрове и проливен дъжд, свързани с урагана Майкъл”.

Майкъл е седмият вихър за сезона на ураганите в Атлантическия океан за 2018 година

Гърция се готви за Medicane - средиземноморски вихър

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР