Дузпите – моментите, в които всеки футболен привърженик затаява дъх. Старите

...
Дузпите – моментите, в които всеки футболен привърженик затаява дъх.
Старите
Коментари Харесай

Спортни хроники: Биеха ли, биеха… Най-пребиваната дузпа в историята

Дузпите – моментите, в които всеки футболен последовател затаява мирис.

Старите хора споделят, че няма избавена дузпа, а има изпусната такава. Ако питате някой вратар обаче, надали ще получите същия отговор.
Именно те са огромните герои, когато отразят удар от бялата точка. Топката е заложена на единствено 11 метра от голлинията, а те би трябвало да опазят врата седем метра.

Това е висшият конфликт един на един, който е решавал не един и два финала в международната история. Но какъв брой пъти най-вече сте виждали да се пребива дузпа?
Нетърпеливи съотборници на стража нахлуват в наказателното поле като орди, надявайки се изстрелът от бялата точка да бъде избавен и да могат да оказват помощ, изчиствайки отбитата топка.

Самите вратари пък пробват да вземат преимущество, излизайки пред голлинията си.
Това са двете съществени провинения, поради които се пребива дузпа. А когато реферът е непоколебим (но справедлив), дузпата може да бъде пребита и рекорден брой пъти.

Точно това се случва по време на олимпийския шампионат през 2004 година. В мача от груповата фаза сред Сърбия и Черна гора и Тунис, при резултат 1:1, в 83-тата минута бе отсъдена дузпа в интерес на Тунис.
Зад топката застана Мохамед Джедиди… цели шест пъти.

Съдията от Таити Карлес Арийотима се оказа извънредно прецизен и връщаше осъществяването на Джедиди цели пет пъти поради навлизане в наказателното поле на играчи от двата тима.
Сърбия и Черна гора съумя да изравни малко по-късно за 2:2, преди Али Зитоуни да донесе успеха на Тунис в самия край.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР