Дупница. Ясни са победителите от конкурса за есе и стихотворение

...
Дупница. Ясни са победителите от конкурса за есе и стихотворение
Коментари Харесай

Ясни са победителите от конкурса за есе и стихотворение на тема „Семейството – най-ценното богатство“ в Дупница

Дупница. Ясни са спечелилите от състезанието за есе и стихотворение на тематика „ Семейството – най-ценното благосъстояние “ в Дупница, оповестиха от пресцентъра на Община Дупница . Организатор бе Община Дупница, а категориите бяха три - V–VII клас, VIII – XII клас и младежи до 29-годишна възраст. Жури на състезанието бяха: Иванка Благоева и Маргарита Владимирова – дългогодишни учители по български език и литература и журналистката Маргарита Петрова, които оценяваха 34 оферти на участници от цялата страна.

В първа възрастова група (V–VII клас ) първо място печелят есето на Анко Кирилов Николов – V клас в ОУ “Христо Ботев ”, с. Крайници и стихотворението на Селин Али – VII клас от Обединено учебно заведение “ Св.св. Кирил и Методий ”, с. Просеник. „ Есето на Анко провокира разностранни страсти, основава възприятие на еднаквост. Доказва, че в живота не всичко е елементарно и не всички фамилии са цялостни. Достигането на благополучие постоянно минава през компликации, само че те пък ни дават опит. Животът не постоянно е лек, само че в никакъв случай не би трябвало да се отчайваме, а да вървим напред и да одобряваме компликациите като някакви учители. Преминаването по сложния път постоянно ни кара да си извадим поука по какъв начин не би трябвало да постъпваме. “, споделя в рецензията си Иванка Благоева, която журира работите на участниците в тази възрастова група „ Може би се е родила поетеса, която ще кара сърцата на феновете на поезията, да трепват при четенето на нейните произведения. “ – са думите на Благоева за Селин Али от далечното с. Просеник, която допира със силата на словото и нейните думи стоплят сърцето.

Във втора възрастова група (VIII – XII клас ) първото място е за есето на Ева Величкова Бельовска – X клас в Национална професионална гимназия по полиграфия и снимка – гр. София. В своето есе Ева съпоставя фамилията със “ заветен храм ”, тя го смята за най-голямата човешка полезност. За нея прибирането вкъщи е като влизане в “ Божия обител ” – да сведеш смирено глава, да споделиш какво те тревожи, да кажеш къде си сбъркал и да получиш помилван. В трета възрастова група ( младежи до 29 години ) първо място печели стихотворението на Лиляна Славова на 25 години от гр. Дупница. Написано в далечния Манчестър, с носталгия по фамилията в Дупница, стихотворението слага акцент върху материалните неща, по какъв начин те въпреки и блестящи са мимолетни, а фамилията е това, което е най- скъпото, значимото и непреходното в живота. Победителите в състезанието ще получат електронни четци от Община Дупница.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР