Дупница. В Дупница започва изпълнението на важен екологичен проект за

...
Дупница. В Дупница започва изпълнението на важен екологичен проект за
Коментари Харесай

В Дупница започва изпълнението на важен екологичен проект за три общини в региона

Дупница. В Дупница стартира осъществяването на значим екологичен план за три общини в района. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Община Дупница. От 12.00 часа в Панорамната зала на Община Дупница ще бъде даден алегоричен старт на значим екологичен план за общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол.

Трите общини, чрез подписан административен контракт за безплатна финансова помощ с Министерство на околната среда и водите, в качеството му на ръководещ орган на Оперативна стратегия „ Околна среда “, осъществят план " Проектиране и създаване на апаратура за компостиране и апаратура за авансово отнасяне на битови боклуци за общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня ". Проектът е на стойност 11 317 350 лв., а срокът за осъществяване е до месец февруари 2023 година.

Предвижда се да се изградят апаратура за авансово отнасяне на смесени битови боклуци и апаратура за компостиране на зелени или биоразградими боклуци. Общата цел е да се понижи количеството депонирани боклуци в общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, посредством създаване на инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените битови боклуци и авансово отнасяне на смесените битови боклуци, което да докара до поетапно понижаване на количествата биоразградими боклуци за депониране и увеличение на каузи на рециклираните и оползотворените боклуци.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР