Думите им повишиха надеждите, че световната продоволствена криза, причинена от

...
Думите им повишиха надеждите, че световната продоволствена криза, причинена от
Коментари Харесай

Киев и Москва вдигат със споразумение блокадата над украинското зърно утре

Думите им покачиха очакванията, че международната продоволствена рецесия, породена от съветската инвазия, може да бъде омекотен.

Украйна и Русия, и двете измежду най-големите експортьори на храни в света, не потвърдиха незабавно тези изказвания. Но във видео послание късно през нощта украинският президент Володимир Зеленски загатна, че черноморските пристанища на страната му скоро може да бъдат деблокирани.

Пълните детайлности за съглашението не бяха оповестени незабавно. Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели, че Вашингтон ще се концентрира върху търсенето на отговорност на Москва за осъществяването на съглашението.

Зеленски, чието послание се концентрира главно върху капацитета на украинските сили да реализират триумфи на бойното поле, сподели:

" И на следващия ден чакаме вести за нашата страна от Турция – по отношение на деблокирането на нашите пристанища ".

Блокадата от съветския черноморски флот понижи доставките за пазарите по целия свят и изстреля цените на зърното нагоре, откакто съветският президент Владимир Путин стартира нашествието в Украйна на 24 февруари. Москва обаче отхвърля да носи отговорност за утежняването на продоволствената рецесия. Кремъл упрекна смразяващия резултат от западните наказания за забавянето на износа на храни и торове, както и Украйна за миниране на черноморските пристанища.

Организацията на обединените народи и Турция работят в продължение на два месеца, с цел да реализиран това, което Гутериш назова " пакетна " договорка - за обновяване на черноморския експорт на зърно от Украйна и улеснение на съветските доставки на зърно и торове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР