Дубайски колекционер на карти Покемон“ заведе дело срещу пощенска компания,

...
Дубайски колекционер на карти Покемон“ заведе дело срещу пощенска компания,
Коментари Харесай

Колекционер съди пощенска компания, загубила „Покемон“ карта на стойност 60 хил. долара

Дубайски колекционер на карти „ Покемон “ заведе дело против пощенска компания, която съгласно него изгубила пратка, представляваща „ скъп и необичаен артефакт “. Това била скъпа карта „ Покемон “, на стойност 60 хиляди $, написа американският таблоид New York Post.

38-годишният колекционер и фен на японската продукция „ Покемон “ от Дубай, Марван Алхаджа, твърди в обвиняванията по делото, че е закупил картата „ Trainer No. 3 ” от американски търговец от уеб страницата „ eBay “ през август 2018 година Сделката била добра, тъй като по думите му съумял да смъкна цената от желаните в началото от продавача 85 хиляди $.



„ Това не е просто карта. Нищо, което е на стойност петцифрено число няма по какъв начин да е просто карта “, споделя юристът на Алхажа, Марк Зайд, който е прочут в медийното пространство с това, че по-рано пази информатора в делото, обвързвано с телефонния диалог сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и украинския му сътрудник Владимир Зеленски, което и стана причина да бъде задействана процедурата по импийчмънт срещи американския водач.

Това, което прави картата толкоз скъпа е обстоятелството, че тя в никакъв случай не е била продавана на пазара за игри , а вместо това е присъдена само като премия за класиралия се на трето място в японския шампионат „ Супер секретна борба “ (Super Secret Battle) от 1999 година

„ Тези неща са като същински олимпийски медали – само че даже по-редки “, твърди Скот Пратъл, непосредствен на Алхаджа и също колекционер.-->

Според изказванията на Алхаджа той даже е застраховал картата, само че все пак тя в никакъв случай не пристигнала в Дубай и в този момент той ще съди компанията, която е трябвало да я достави. Адвокатът на колекционера съобщи, че това не е необичаен случай в практиката му и той постоянно пази ползите на хора, изгубили скъпи движимости.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР