Дубай е уникална комбинация от лукс, култура и приключения. Рядката

...
Дубай е уникална комбинация от лукс, култура и приключения. Рядката
Коментари Харесай

Лукс, култура и приключения: Неземният Дубай

Дубай е неповторима композиция от разкош, просвета и завършения. Рядката комбинация от несъвместимости и съвсем „ извънземната “ архитектура, го е трансформирала в една от най-популярните дестинации за туристи от целия свят. Тази дестинация, все по-популярна и за Българските туристи,  предлага уравновесена композиция от културни прекарвания, авантюристичен направления, релакс и занимания.

Туристите са привлечени от Дубай преди всичко поради емблематичните му забележителности: Дубай е дом на някои от най-известните здания в света, в това число най-високата – Burj Khalifa! В Дубай е и неповторимият неестествен архипелаг Palm Jumeirah.

Дубай е прочут със своите първокласни търговски центрове, в това число Dubai Mall, който предлага необятна гама от марки от висок клас и благоприятни условия за развлечение.

Културно многообразие е зашеметяващо, тъй като Дубай е комбинация от култури с разнообразно население от целия свят, които са оставили отпечатъка си върху кухнята, изкуството и фестивалите. Дубайските атракции са от международна класа: да вземем за пример Дубайския шадраван, варианти за сафари в пустинята, ски на закрито в Ski Dubai и тематични паркове като IMG Worlds of Adventure и Dubai Parks and Resorts.

Дубай е и един от най-безопасните градове в света във връзка с превоза. Ако подхващат независима разходка, туристите могат да бъдат спокойни, че им е обезпечено комфортно и безпроблемно пътешестване. Има и неща, които не би трябвало да пропускате за нищо на света. Разгледайте Dubai Marina, оживения крайбрежен квартал, посипан с небостъргачи, заведения за хранене и магазини.

Посетете и историческата цитадела Ал Фахиди, където се намира Дубайският музей, с цел да научите повече за историята и наследството на града. Не пропускайте да се разноските на оживените пазари като Gold Souk и Spice Souk, където можете да си купите съвсем всичко – от злато до подправки, облекла и сувенири. Разходете се с абра (традиционна лодка) през Дубай Крийк, с цел да се потопите в очарованието на остарелия свят на града.

За чревоугодниците Дубай предлага комбинация от разнообразни кухни:

Арабска кухня:

Шаурма : Месо на скара (обикновено пилешко или агнешко), увито в питка със зеленчуци и таханов сос.

Хумус : Кремообразен дип, изработен от пюре от нахут, тахан, лимонен сок и чесън, постоянно се сервира с пита самун, към този момент известен на всички места по света.

Фалафел : пържени кюфтенца или банички, направени от надробен нахут, билки и подправки.

Манди : Традиционно оризово ядене с нежно месо (обикновено пилешко или агнешко), овкусено с арабски подправки и поднесено с кисело мляко или салата.

Емирска кухня:

Al Harees : Традиционно емиратско ядене, приготвено от постепенно варена пшеница и месо (обикновено пиле или агнешко), подправено с кардамон.

Machboos : Ароматно оризово ядене, приготвено с подправки и месо (като пиле, агнешко или риба), постоянно се сервира със гарнитура от салата или кисело мляко.

Luqaimat : Сладки кнедли, поляти със сироп от фурми или мед, известен десерт по време на Рамадан и специфични мотиви.

Морски блага:

Крайбрежното местонахождение на Дубай е причина за изобилието от пресни морски блага. Насладете се на ястия като хамур на скара (местна риба), скариди или омар в заведенията за хранене за морски блага по крайбрежието.

Дубай разполага с необятна гама от  интернационалните заведения за хранене , в това число италиански, индийски, китайски, японски, тайландски и доста други. Не пропускайте да опитате интернационалните ястия с локален привкус.

Стрийтфуд: Да се хапва на улицата на крак e любима туристическа атракция за доста пътуващи. В Дубай може да пробвате манакиш (арабски плосък самун, затрупан със сирене, заатар или кайма), самоси, царевица на скара и други

Има ги естествено и обичайните арабски сладкиши като саралия и кюнефе.

Туристическа организация „ Megalotravel ” разширява екзотичното Дубайско прекарване с изключителна комбинирана екскурзия, включваща Шри Ланка и Малдивите на цени от 6393 лева на човек. Тя включва екскурзовод на български език, наастаняване петзвездния Elite Byblos Hotel 5* в Дубай, посещение The View At The Palm – 360 градусова панорамна панорама на Палмата от 240 метра височина и посещаване на Рамката, където ще ви бъде разказано за историята, културата, най-мащабните планове в света, както и ще видите едни от най-интересните забележителности на Дубай.

Ще добиете визия за живота на локалните, подобен, какъвто е бил преди откриването на нефта и преди Емирствата да станат синоним на механически взрив и място от бъдещето.

В Шри Ланка пътуващите ще видят една от най-интересните естествени и исторически забележителности на Шри Ланка – дома на „ Крепостта в небето ”, наречена още Лъвската канара, поради статуята на голям лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра.

Последните дни от екскурзията са отдадени на релакс, плажове и развлечения с All inclusive почивка на Малдивите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР