Dubai Duty Free Tennis Championships, първи кръгНовак Джокович – Лоренцо

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, първи кръгНовак Джокович – Лоренцо
Коментари Харесай

Джокович се завърна на корта с победа


Dubai Duty Free Tennis Championships, първи кръг
Новак Джокович – Лоренцо Музети 6-3, 6-3


Новак Джокович не бе играл формален мач близо 3 месеца, само че това не му попречи да се завърне на корта с победа. В мача от първия кръг на АТР 500 шампионата в Дубай международният №1 се оправи в два сета с италианеца Лоренцо Музети – 6-3, 6-3 след час и 15 минути на корта.

Именно Музети бе индивидът, който на Ролан Гарос през предходната година поведе с 2-0 сета преди сърбинът да успее да го обърне. В Дубай младокът още веднъж показва високо равнище, само че даже това не можа да спре Джокович.

20-кратният първенец от Големия шлем реализира по един пробив при започване на всеки от двата сета, а в края на мача приключи с още един. В същото време №1 в света отрази и седемте благоприятни условия за пробив на Музети. До тях значително се стигна поради непредизвиканите неточности на Новак, които обаче бяха разбираеми предвид на неналичието на игрова процедура.

В последна сметка те бяха 14, само че по отношение на тях Джокович осъществя 19 уинъра като приключи мача с над 70% успеваемост и на първи, и на втори сервис.

Още първоначално Новак показва, че противникът няма да може да се надява на неприятен старт от негова страна. Дълъг четвърти гейм докара до пробив за 3-1, а след него сърбинът съумя да измъкне подаването си от 0-40.

В идващите му два сервис гейма Музети не съумя да вземе нито точка и по този начин сетът бе на сметката на любимеца.

Във втората част пробивът пристигна в третия гейм след гейм на 0 за Джокович. И този път той мина през един сложен сервис гейм, минал през четири брейкбола.

При 5-3 Музети сервираше за оставане в мача и още тук няколко непредизвикани неточности доведоха до победното начало на сезона за Джокович.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР