Дрю Баримор отпадна като домакин на Националните книжни награди, след като върна шоуто по време на стачки

...
Поканата на Дрю Баримор да бъде домакин на 74-ата церемония
Коментари Харесай

Поканата на Дрю Баримор да бъде домакин на 74-ата церемония по връчването на Националните книжни награди беше отменена в светлината на решението й да се върне към дневното си токшоу на фона на WGA и SAG-AFTRA удари, съобщи Националната книжна фондация във вторник.

„Националните книжни награди са вечер, посветена на честването на силата на литературата и несравнимия принос на писателите към нашата култура“, пише фондацията в декларация. „Нашият ангажимент е да гарантираме, че фокусът на наградите остава върху празнуването на писатели и книги и сме благодарни на г-жа Баримор и нейния екип за тяхното разбиране в тази ситуация.“

Баримор преди това се отказа за домакинството на филмовите и телевизионни награди на MTV в подкрепа на стачката на Гилдията на писателите на Америка. Но по-рано тази седмица тя обяви, че шоуто й ще се завърне, като си навлече гнева както на членовете на WGA, така и на SAG-AFTRA.

написа в Instagram неделя. „Ние сме съгласни да не обсъждаме или популяризираме филми и телевизия, които са ударени от какъвто и да е вид.“

След нейното изявление членовете на WGA и SAG-AFTRA протестираха пред студиото на токшоуто в CBS Broadcast Center в Ню Йорк.

„Шоуто на Дрю Баримор е отразявано от WGA, ударно шоу, което планира да се завърне без своите сценаристи,“ туитира WGA. „Гилдията има и ще продължи да издава предавания, които са в производство по време на стачката. Всяко писане за „Шоуто на Дрю Баримор“ нарушава правилата за стачка на WGA.“

Церемонията по връчването на Националните книжни награди е насрочена ще се проведе на 15 ноември в Ню Йорк. Дългият списък с наградите ще бъде обявен в сряда, а финалистите ще бъдат представени на 3 октомври.   

Фондацията от 1950 г. насам е отличавала книги в категориите художествена, научна литература, поезия, преводна литература и литература за младежи. Миналогодишните победители включваха Имани Пери за нейната нехудожествена книга „South to America: A Journey Below the Mason-Dixon to Understand the Soul of a Nation“ и Джон Кийн за „Punks: New & Selected Poems“.

CBS, Paramount+ и CBS News and Stations са част от Paramount Global, една от компаниите, засегнати от стачката. Някои служители на CBS News са членове на WGA и SAG-AFTRA, но работят по различни договори от сценаристите и актьорите, които стачкуват.

— Джина Мартинез допринесе за репортажите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР