Американска техника, пленена от ВСУ беше показана в Москва. Кадрите,

...
Американска техника, пленена от ВСУ беше показана в Москва. Кадрите,
Коментари Харесай

“За първи път виждат нещо подобно.” В САЩ оцениха успеха на Русия на бойното поле

Американска техника, пленена от ВСУ беше показана в Москва. Кадрите, снимани там, са деликатно проучени от специалисти от двете страни на океана - въпреки всичко някои от тайните на бронираните машини бяха разкрити за първи път пред обществеността.

Американците бягат

Украинското командване е изтеглило танковете “Ейбрамс ” M1A1 от бойното поле, заяви неотдавна “Асошиейтед Прес ”, като се базира на неназовани представители на Пентагона. Един от тях изясни повода: безпилотните самолети направиха невероятно неусетно пренасяне на съоръжение. Това значи, че тежките бойни машини стават прекомерно уязвими.

Малко по-късно информацията за изтеглянето на “Ейбрамс ” беше публично доказана от заместник-председателя на Обединения комитет на началник-щабовете Кристофър Грейди. Така завърши - най-малко на този стадий - историята на присъединяване на американски танкове в руско-украинския спор.

Киев неведнъж се оплакваше, че западните сътрудници изпращат оръжия доста късно. Същото беше и с “Ейбрамс ”. Вашингтон дълго се колебаеше дали да ги достави. В резултат на това той ги издаде в дребни количества - единствено 31 броя и в остаряла трансформация. Естествено, без свръхсекретната уранова ризница, която може да се употребява извънредно от въоръжените сили на Съединени американски щати.

M1A1 дойдоха в Украйна през септември, когато необятно оповестената атака на ВСУ към този момент беше замряла. През ноември се появиха доказателства, че на фронта са пристигнали танкове. И през февруари първият от тях беше разрушен от съветските военни.

Според “Ню Йорк Таймс ” от този момент ВСУ са изгубили още четири. Ресурсът “Орикс ”, който следи случаите на загуби на бронирани машини с фото и видео удостоверение, демонстрира унищожаването или забележителните вреди на четири танка и две щурмови машини въз основата на “Ейбрамс ”- M1150.

Задачата на последния е да проправи път през минни полета и да унищожи вражеските укрепления. Предполагаше се, че тази техника ще играе основна роля при пробива на съветските позиции по време на „ контранастъплението “.

Русия към този момент има това “

Руските войски плениха един от М1150 край Авдеевка. Офицер с позивна “Волск ” в описа по какъв начин се е случило това. Първо бойци от Централния боен окръг употребявали дрон, с цел да ударят оптичните принадлежности, след което „ заслепената “ кола се врязала в мина. „ Експлозия, откъртила лявата страна “ го извадила от деяние.

Видеоклипове и фотоси на тази относително рядка бронирана техника се разпространиха в обществените мрежи. Според специалисти някои от фрагментите са „ невиждани “ по своята същина. Така изданието “Уор Зоун ”, цитирайки неизвестен специалист, отбелязва, че това е надали не първият път, когато композитната ризница, оборудвана на купола на щурмова машина, е показана в напречен прорез. Тук има едно предизвестие: руснаците надали ще научат нещо ново за себе си.

" Русия употребява същите способи и технологии. Те не са най-новите и няма да предпазят от съвременни и перспективни ударни оръжия ", написа изданието.

Като цяло, съгласно неназования специалист, бронираният „ заложник “ няма да разкрие никакви чувствителни секрети на евентуален зложелател. Въпреки това, счита той, съветските експерти ще проучат деликатно платформата на танка, в това число с цел да разпознават уязвимите места.

" Руски триумф "

Не е известно тъкмо какъв брой бройки M1150 е получила Украйна - явно не са доста, защото това не е всеобщ артикул (общо са създадени 239 единици). И всяка загуба е сензитивна.

„ Това понижава способността за осъществяване на дълготрайно и надълбоко навлизане “, изяснява американският анализатор.

Въпреки това, съгласно самите украинци и техните сътрудници, сходни функционалности към този момент са без значение, защото ВСУ явно от дълго време са минали в защита. Руските военни показват забележителен минус на M1150: машината, явно предопределена за пустинни региони, засяда в чернозема.

„ В момента е подобаваща единствено за разпространяване на стачкуващи на фермери в Германия “, майтапи се Волск.

Това удостоверява друго съмнение на “Уор Зоун ”: залавянето на такава техника е безспорен съветски триумф в осведомителното пространство. Преди това същата орис сполетя немския танк “Леопард-2 ”, американския “Брадли ”, шведската бойна машина на пехотата Пбв-501A и други отбранителни артикули на НАТО. Част от трофеите са изпратени в Москва, където е проведена галерия на Поклонна гора.

Нека да отбележим, че „ Абрамс “ станаха последните представители на „ зоологическата градина “ от западни бронирани машини, които се разрушиха на полетата на спора в Украйна. Според специалисти единственият позитивен аспект от потреблението на американски танкове е, че те наподобява са съумели сносно да обезпечат оцеляването на екипажите. Но другояче са се оказали съвсем безполезни - актуалните средства за разузнаване направиха бойното поле пропускливо, което разрешава да се ударят тежки транспортни средства, даже преди да стартират да извършват задачата си.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50793 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед48705Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед68620Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед28370Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20046Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78929Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77998„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77565В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР