Полските власти не ограничават използването от Украйна на оръжие, доставено

...
Полските власти не ограничават използването от Украйна на оръжие, доставено
Коментари Харесай

Полша разрешава използването на нейни оръжия по руска територия

„ Полските управляващи не лимитират потреблението от Украйна на оръжие, доставено от Варшава за офанзиви против цели на съветска територия “.

Това съобщи в ефира на радиостанцията Radio Zet полският заместник-министър на защитата Цезари Томчик, представен от съветската осведомителна организация ТАСС.

„ Няма такива ограничавания за полските оръжия, които доставяме на Украйна “, сподели Томчик.

Той добави, че Варшава приготвя 45-ия пакет военна помощ за Украйна, като оцени общия му размер през последните години на 3,75-5 милиарда $.

На 28 май ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че към този момент единствено една или две страни са подготвени да отстранен рестриктивните мерки върху потреблението на Украйна на оръжия, доставени от тях, за нанасяне на удари по съветска територия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг означи, че страните от алианса сами вземат решение самостоятелно дали да отстранен рестриктивните мерки върху потреблението на оръжия от Украйна за удари по съветска територия. Руският президент Путин съобщи, че Москва ще би трябвало още веднъж да вземе решение за така наречен санитарна зона, в случай че Западът разреши на Украйна да нанесе оръжия надълбоко в съветска територия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР