Дряново. Човек трябва да дойде тук, на място като село

...
Дряново. Човек трябва да дойде тук, на място като село
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Признателността към предците ни е мерило за нашето отношение към Родина, семейство и бъдещето на идните поколения

Дряново. Човек би трябвало да пристигна тук, на място като село Руня, с цел да усети силата на думите на именития съветски учен Дмитрий Лихачов, че „ България е страна на духа “. Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на паметника на починалите поданици от село Руня във войните на България, оповестиха от прессекретариата на президента .

Държавният глава уточни, че монументът е възвишен поради това, че жителите на селото със лични сили са го съградили като знак на голяма благодарност към нашите предшественици. „ Преди 100 години те оставиха семейство, парцел и живота си, с цел да тръгнат на война в името на днешните генерации “, съобщи президентът Радев и добави, че сме в дълг на тези герои. По думите му, признателността към предците ни е мерило за нашите връзки през днешния ден и към татковина, и към семейство, и към бъдещето на идните генерации. „ И каква по-голяма благодарност за саможертвата на тези българи от това тяхното име да не бъде забравено “, уточни президентът. Той изрази благодарност и към напъните на жителите на Руня да възстановят читалището в селото и приветства тяхната „ единодушие, взаимност, религия и оптимизъм “.

„ С всичко това вие давате религия на България, че можем да се оправим с двете огромни рецесии – моралната и демографската. Давате ни религия, че можем да пречупим отрицателните трендове и хората да се връщат в дребните обитаеми места “, съобщи Румен Радев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР