Дружеството Варнафарма, управлявано от Светлана Марешка, съпруга на лидера на

...
Дружеството Варнафарма, управлявано от Светлана Марешка, съпруга на лидера на
Коментари Харесай

Съпругата на Веселин Марешки превръща в хотел част от Централната поща във Варна

Дружеството " Варнафарма ", ръководено от Светлана Марешка, брачна половинка на водача на партия " Воля " е получила позволение от общинската администрация във Варна да трансформира два от етажите на Пощенската палата в града в хотел. Документът е би публикуван в последния ден на май т.г.

Сградите на БТК във Варна бяха добити от " Варнафарма " през 2010 година, като измежду тях е и тази на кръстовището на булевардите " Владислав Варненчик " и " Съборни ", където и сега се намира Централната поща. При покупката Веселин Марешки разгласи, че тя е на стойност 20 млн. лева



Последните два етажа от постройката на Централната поща във Варна ще бъдат преустроени в хотел.

В същата договорка, компанията, ръководена от брачната половинка на Марешки, закупи и бизнес център на стойност 16 млн. лева в непосредствена непосредственост до пощата. След продажбата БТК резервира единствено огромния многофункционален салон на първия етаж на остарялата постройка и взе чартърен от " Варнафарма " още няколко прилежащи пространства с обособен вход.

Веднага след договорката Марешки разгласи, че има намерение да трансформира част от нея в медицински център, само че тази концепция по този начин и не беше осъществена.

В момента Веселин Марешки официално няма благосъстоятелност във " Варнафарма ". Дяловете в компанията са поделени сред 75 годишната му майка Веска Марешка и акционерното сдружение " Марешки холд ".

Сградата на варненската Централна поща е монумент на културата. Според информацията, поместена в общинския уебсайт visit.varna.bg тя е строена 5 години по план на арх.Ангел Момов. Основният камък е положен на 18 април 1930 година, а публично й разкриване е станало на 18 април 1935 година.

Двуетажната постройка е впечатлявала с вътрешната си архитектурна декорация, дело на украинския ваятел Михайло Парасчук. През 1967 година обаче постройката е надстроена с още един етаж, а по късно и разширена. По време на това преустрояване вътрешната декорация е била изцяло разрушена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР