Дружество Софинвест трябва да съхранява паветата, които се демонтират от

...
Дружество Софинвест трябва да съхранява паветата, които се демонтират от
Коментари Харесай

Фандъкова: Утре представяме новите ограничители по Графа, без тях не може да се пусне трамваят

Дружество " Софинвест " би трябвало да съхранява паветата, които се демонтират от улиците, само че част от тях се слагат на други места. На хранилище има към 7200 тона сега, само че точните количества и дали има неналичия ще стане ясно до дни.
 Фандъкова ще одобри оставката на Крусев  Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка поради ремонта на Графа
Трябва да завърши инспекцията, която съм упълномощила, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка сигнала, който внесоха в прокуратурата съветниците от Република България Иво Божков и Марта Георгиева. Те настояват, че липсват 8000 тона павета, демонтирани от софийските улици сред 2007 и 2017 г. 

Фандъкова разяснява и оставката на зам.-кмета Евгени Крусев, който получи обвиняване за нарушавания на публичната поръчка при ремонта на Графа и подмяната на подложката под трамвайните релси. Проверката на прокуратурата би трябвало да обясни какво се е случило, само че желая да подчертая, че цените на двата типа подложки са сходни, а общината заплаща единствено за тази, която е сложена , изясни Фандъкова.  

Задължително към трамвайните линии при едно споделено пространство би трябвало да има ограничители, такава е и рекомендацията на КАТ. Утре основният проектант и проектантът ще показват новия вид на ограничителите, които да стартират да се инсталират по " Граф Игнатиев ". 

Без да се слагат ограничители, не може да се пусне трамваят по Графа, посочи Йорданка Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР