Другите главни прокурори бяха по-прецизни в публичните си изяви. И

...
Другите главни прокурори бяха по-прецизни в публичните си изяви. И
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Конституцията казва, че се избира един премиер

" Другите основни прокурори бяха по-прецизни в обществените си изяви. И диалозите би трябвало да бъдат за качествата, на които би трябвало да дават отговор тримата огромни. Този диалог несъмнено ще се придвижи и при дебата за избор на началник на Върховен административен съд ", сподели тя.

 

Доц. Киселова не е покровител на визията прокуратурата да е вън от правосъдната власт, както и да няма основен прокурор, тъй като тогава щяло да е по-опасно.

 

" Дали хората, които избраха основния прокурор, освен този, само че и предходните, са си давали сметка и за персоналните качества? ", попит тя.

 

Доц. Кисерова чака тези, които следва да избере Народното събрание, да бъдат по-сериозно интервюирани.

 

Тя напомни, че по време на гласуването за Висш съдебен съвет от съдийската квота има 200 влизания от един айпи адрес, който се намира на адреса на Върховен административен съд.

 

" Но смесената комисия на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, която гледа делото по оборване на избора, сподели, че няма проблем. И с това се поставя точка на въпроса. При състояние, че във Върховен административен съд има над 100 съдии, това може да значи, че и съдии, които не са от Върховен административен съд, са дали своят вот оттова ", посочи доцент Киселова.

 

За ротацията на държавно управление сподели, че това е пиар и политологическо говорене, конституцията споделя, че се избира един министър председател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР