Той посети авиобазата на ГД Гранична полиция“ на летище София

...
Той посети авиобазата на ГД Гранична полиция“ на летище София
Коментари Харесай

Отпускат 1 млн. лв. за оборудване на медицинския хеликоптер, пост...

Той посети авиобазата на Групово дело „ Гранична полиция “ на летище София по отношение на опциите на системата за незабавна здравна помощ по въздуха.

На въпрос защо тъкмо ще бъде този 1 млн. лева, който отпускат, Главчев отговори по този начин: " Те са за планинско съоръжение, за кувьоз за новородени и за инсталация, осигуряваща непрестанно подаване на О2 от хеликоптера до стационарната кола за спешна помощ, която ще транспортира потърпевшите ".

 

" От през вчерашния ден водим диалози, свързани с в допълнение съоръжение на хеликоптера, защото процесът продължи нужното време. Стана ясно, че самият хеликоптер няма вграден кувьоз, би трябвало ни и система за кислородотерапия ", уточни министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева.

 

" От 25 май задачите включват и планинско избавяне. Уведомени сме от изпълнителя, че има известно закъснение за идването на втория хеликоптер, само че закъснението не е огромно. В началото на октомври, най-много доникъде би трябвало да бъде доставен ", сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков

В рамките на тази седмица единственият, за момента, български хеликоптер-линейка извърши.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР