Други подходи може да бъдат по-ефективни, смята Европейската комисияКомисарят по

...
Други подходи може да бъдат по-ефективни, смята Европейската комисияКомисарят по
Коментари Харесай

Единното зарядно за смартфони все още e само пожелание

Други подходи може да бъдат по-ефективни, счита Европейската комисия

Комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер не е удовлетворена от напредъка по плана за единно зарядно за смарт телефони

Европейската комисия възнамерява да изследва целесъобразността на дейности, които биха насърчили промишлеността да премине към единно зарядно устройство за мобилни телефони, заяви Ройтерс.

Тази задача стои пред регулаторните органи, заради неналичието на прогрес в реализиране на задачата за единно зарядно от страна на производителите на мобилни телефони, разяснява комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.
още по тематиката
От близо 10 години Европейската комисия упорства за въвеждането на единно зарядно за смарт телефони, защото несъвместимостта на устройствата основава неудобства за потребителите и годишно генерира голямо количество е-отпадъци.

През 2009 година под натиска на Европейски Съюз повече от дузина компании, включително Apple, Samsung, Huawei и Nokia, подписаха непринудено меморандум за съгласие, който предвиждаше „ координиране ” на зарядните устройства за новите модели смарт телефони, пускани на пазара от 2011 година След приключване на съглашението през 2012 година, някои компании поеха сходни отговорности през 2013 година и 2014 година

Европейски Съюз обаче счита, че това положение на нещата е незадоволително. „ Като се има поради незадоволителния прогрес в този непринуден метод, Комисията скоро ще стартира проучвания, с цел да реши целесъобразността на други разновидности ”, споделя Маргрете Вестагер.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР