Другата седмица у нас идват украински специалисти за разговори какви

...
Другата седмица у нас идват украински специалисти за разговори какви
Коментари Харесай

Украински специалисти идват за разговори какви ремонти ще извършва България като военно-техническа помощ

Другата седмица у нас идват украински експерти за диалози какви тъкмо поправки ще прави България по отношение на решението за даването на военно-техническа помощ на Украйна. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-министърът на защитата Йордан Божилов:

" Имайте поради, че още от социалистическо време в България е изграждана най-голямата дарба за ремонт на бронетанкова техника във Варшавския контракт. Това е системата на заводите " Терем ". Ние имаме седем завода, които са профилирани в разнообразни действия, тъй че още от идната седмица ние започваме съответни диалози, има техническа опция да дойдат в България. Впрочем Словакия, само че те имат граница с Украйна, Словакия към този момент стартира ремонт на бронетанкова техника ".

Божилов разясни, че самолетите, с които се охранява българското въздушно пространство, са доста остарели и е трябвало да бъдат сменени още преди години. Той обаче акцентира, че българските машини не са приземени.

В идващите дни би трябвало да стане ясно и по какъв начин ще продължи поддръжката за защита на въздушното ни пространство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР