Другата седмица обходният път на срутището на пътя Смолян -

...
Другата седмица обходният път на срутището на пътя Смолян -
Коментари Харесай

До седмица асфалтират обходен път на срутището Смолян-Мадан за леки коли

Другата седмица обходният път на срутището на пътя Смолян - Мадан ще бъде асфалтиран и отворен за леки коли, сподели през днешния ден Дончо Атанасов, ръководител на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Второкласният път Смолян - Мадан в региона на село Тикале остава затворен поради заплахата от срутване на скална маса. Алтернативният маршрут за тежкотоварните камиони е през Рудозем - Смилян, а за леките коли и по пътя Смолян - Фатово - Рудозем.

Направихме оглед с институциите, които са над пътя - това са електроразпределителното сдружение ЕВН, държавния електроенергиен систематичен оператор - ЕСО, локалното ВиК сдружение и Горското стопанство, сподели Дончо Атанасов. Има аварийно зареждане на ЕВН, с което не се сътвори проблем за електрозахранването на хората. 110-киловолтовият електропровод и водопроводът, които минават над срутището, работят обикновено, сподели Атанасов.

Срутището потегли на 6 март, а още на 9 март стартира подготовка за пробутване на нов път. Утре е последното взривяване по трасето. След като се асфалтира и му се сложат мантители, пътят ще бъде отворен другата седмица за коли и микробуси.

Днес регионалният шефове и кметът на Смолян ще имат срещи с кметовете на всички села, наранени от казуса. Срутището продължава да се изследва. От през днешния ден върви геодезично снимане на засегнатия сектор. Имаме схващане от всички институции и всичко належащо се прави, уточни Дончо Атанасов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР