Дроновете-камикадзе струват между 20 и 50 хил.долара Разходите за Украйна

...
Дроновете-камикадзе струват между 20 и 50 хил.долара Разходите за Украйна
Коментари Харесай

За Украйна е по-скъпо да сваля ирански дронове, отколкото за Русия - да ги изстрелва

Дроновете-камикадзе костват сред 20 и 50 хил.долара

Разходите за Украйна за свалянето на дроновете " камикадзе ", изстреляни по градовете ѝ, доста надвишават сумите, платени от Русия за снабдяването и стартирането на евтината иранска технология, сочи анализ на неправителствената организация, представен от " Гардиън ".

Общо 161 дрона " Шахед-136 ", един по-голям " Шахед-129 " и четири още по-големи безпилотни атакуващи транспортни средства, известни като " Мохаджер-6s ", са били свалени от украинската противовъздушна защита през последния месец.

Тъй като цената на създадените в Иран Shahed-136s е сред 20 хиляди и 50 хиляди евро за единица, общите разноски за Русия от несполучливите офанзиви с дронове против Украйна през последните седмици се правят оценка от военни анализатори от организацията Molfar на сред 11.66 млн. и 17.9 млн. $.

Украйна употребява за събаряне на дроновете самолети МиГ-29, крилати ракети, система за наземна защита NASAMS и стрелково оръжие. Разходите ѝ за това възлизат на над 28.14 млн. $ съгласно открити източници за интервала сред 13 септември и 17 октомври.

 

Според Артьом Старосиек, основен изпълнителен шеф на Molfar, потреблението на дронове въпреки всичко би трябвало да се преглежда като знак за слабостта на Москва. " Русия губи тази война. Ако поръчват дронове от Иран, това значи, че нямат свои лични оръжия. "
Колко са свалените дронове
Иран отхвърля да е дал на Русия оръжие за войната ѝ в Украйна, само че съгласно Киев и Вашингтон от лятото са поръчани най-малко 600 дрона, а до половината може към този момент да са били изстреляни. Украинският президент Володимир Зеленски приказва за поръчка на още 2400, без да навлезе в детайлности.

Украйна съумява към този момент да смъкна множеството от разположените дронове: преди две седмици английското разузнаване оцени каузи на унищожените на 60%. Данните на " Молфар " са за до 80% от 208-те Shahed-136, изстреляни до 17 октомври.

Най-новата информация на военновъздушните сили на Украйна е за 223 свалени ирански дрона " Шахед-136 " от 13 септември насам. От 43-те, употребявани за офанзивата в понеделник, унищожените са 37. Все отново ниската траектория на хвърчене на тези машини затруднява наземната отбрана, отбелязва Старосиек.

Трябва да знаем за тези дронове, преди да се движат над града, тъй като в случай че стреляте по тези дронове, те могат да паднат и да ударят голям брой хора.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР