Дрогираните шофьори на пътя понякога са повече от пияните. Поне

...
Дрогираните шофьори на пътя понякога са повече от пияните. Поне
Коментари Харесай

Пътна полиция: Изловените дрогирани шофьори са повече от пияните

Дрогираните водачи на пътя от време на време са повече от пияните. Поне това демонстрира последната акция на Пътна полиция. 

Хванати са 28 водачи, карали под въздействието на опиати, и 22-ма с алкохол, в първия ден от новата профилирана полицейска интервенция, оповестяват от МВР. 

Само за 24 часа са открити общо 22 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 10 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила,  12 - с над 1,2 на 1000,  четирима са отказали тест. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 28 души, а други шестима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.  

По време на акцията по метода " линеен надзор ", почнала в петък, са тествани 9046 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11858 водачи и пасажери. До момента са формирани 2335 фиша и 710 акта за открити административни нарушавания, съобщи Нова тв. 

Акцент в полицейската интервенция е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 

Т.нар. " линеен надзор " се прави посредством полицейски коли, в това число и немаркирани, които се включват в пътния поток. Контолът се прави на територията на всички регионални дирекции по главните пътни посоки, както и в самите обитаеми места. По-характерни случаи, установени по време на първия ден от инспекциите са от Пловдив, Хасково и столицата.

В рамките на първия ден от инспекцията, на територията на ОДМВР- Пловдив единствено за 4 часа екипите са открили редица нарушавания. Съставени са 51 акта за открити административни нарушавания и 100 фиша.

На територията на Столична дирекция на вътрешните работи пътните служители на реда са забелязали лидер, който дрифти на пътното платно поради, което последвало е наложително прекъсване. На място му е изработен полеви тест за опиати, който е посочил позитивен резултат.

На територията на ОДМВР-Хасково минути след 17 часа от чиновници на РУ-Димитровград е спрян за инспекция автомобил, ръководен от 30-годишна жена. При последвала инспекция е открито, че тя е управлявала след приложимост на наркотични субстанции. Минути след 22 часа в Хасково екип стопира за инспекция лек автомобил, който не се е движил по естествена траектория. При  проверка на място е открито, че лидерът, мъж на 75 години, е недееспособен и кара под въздействието на алкохол - дрегерът е отчел високи промили над допустимите.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа, прецизират от вътрешното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР