Драматичният театър във Варна започва новата 2022 година с две

...
Драматичният театър във Варна започва новата 2022 година с две
Коментари Харесай

С две премиери започва 2022 г. Варненският театър

Драматичният спектакъл във Варна стартира новата 2022 година с две премиерни заглавия, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Театрално-музикалния продуцентски център /ТМПЦ/ в крайморския град Даниела Димова.

На 8 и 9 януари феновете ще имат опцията да гледат " Вечеря за простаци " от Франсис Вебер. Димова напомни, че тази брилянтна комедия има и кино версия. Според нея обаче известността на текста не тормози управлението на ТМПЦ, защото колкото повече информация имат феновете, толкоз повече ще демонстрират любознание да го видят, пречупен през театралния прочит.

Постановчик на " Вечеря за простаци " е режисьорът Николай Кенаров. Сценографията е дело на Габриела Кърджилова. Димова напомни, че Кенаров е кадър на Варненския спектакъл и в края на предходната година неговото зрелище " Владимир " - черна комедия от словенския създател Матяж Зупанчич, получи покана и реализира триумф с присъединяване си в интернационалния фестивал в град Кран, Словения.

Втората премиерна режисура на Варненския спектакъл - на 18 и 19 януари, е на режисьора Стоян Радев Ге.К. Публиката ще види неговата идея на " Кървава женитба " на Федерико Гарсия Лорка. Сценографията е на Даниела Николчова. Това е тандем, който към този момент е радвал варненската аудитория, напомни Димова. Тя посочи, че в постановката ще вземат участие три генерации артисти, като феновете ще имат опция да видят на сцената за пръв път и най-новите попълнения на трупата в крайморския град.

С премиерна режисура ще бъде закрит 100-ят юбилеен сезон на Драматичния спектакъл във Варна. На 12 март, рождения ден на културната институция, публиката ще види " Дамата с камелиите " от Александър Дюма в режисьорския прочит на младата Маргарита Мачева.

За международния ден на театъра - 27 март, е готова още една изненада за публиката във Варна. Тогава на Основна сцена ще се играе " Тютюн " на режисьора Бина Харалампиева. Зрителите обаче ще имат опция да видят и другото лице на актьора посредством изложбата на Диана Димитрова - актрисата, превъплъщаваща се на сцената в магнетичната Ирина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР