Драматичен развой претърпя гледането на мярката за неотклонение на десетимата

...
Драматичен развой претърпя гледането на мярката за неотклонение на десетимата
Коментари Харесай

Върнаха в ареста четирима от групата, обвинена за пране на пари

Драматичен процес претърпя гледането на мярката за неотклонение на десетимата от Пловдив, които съгласно прокуратурата са осъществили пране на 5 млн. лева посредством продажба на принадлежности менте. 

Миналата седмица Окръжният съд освободи деветима и остави зад решетките единствено посоченият за уредник на незаконната група. Останалите бяха пуснати под парична гаранция или без мярка. 

Днес обаче Апелативният съд анулира отчасти определението на предната инстанция и върна четирима в ареста, определяйки им най-тежката мярка " задържане под стража ". Така арестуваните за непрекъснато стават общо пет, или половината от групата, обвинена в пране на пари. 

Четиримата бяха арестувани през днешния ден в правосъдната зала и отведени дружно с тартора, оповестява Марица. 

Пловдивският апелативен съд удостовери  мярката „ парична гаранция “ от 1000 лв. за един от арестуваните и невземането на мярка за неотклонение на жена, посочена за участник в групата. 

Апелативният съд одобри съществуването на обосновано съмнение за осъществени закононарушения  от други двама обвинени и взе по отношение на тях мярка „ парична гаранция “ от по 5000 лв., а паричната гаранция на един от задържаните усили от 3000 на 10 000 лв.. 

Срещу десетимата обвинени, три от които дами, са повдигнати обвинявания за осъществени голям брой закононарушения, в това число присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел за осъществяване на данъчни закононарушения, измами, пране на пари и нерегламентирано потребление на непознати търговски марки.

По досъдебното произвеждане са осъществени многочислени обиски, претърсвания и изземвания в жилища, коли и складови пространства на територията на Пловдив. Разпитани са очевидци, изискани са писмени доказателства от разнообразни държавни органи.

Апелативните съдии решиха, че по делото има задоволително доказателства, които образуват обосновано съмнение за съпричастност на девет от обвинените към закононарушенията, в които са упрекнати. За петимата арестувани под стража е налице висок интензитет на действителната заплаха да извършат закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Семейното и здравословно положение на останалите четирима сочи, че те следва да са с мярка за неотклонение „ парична гаранция “.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР