Драконовските санкции срещу Русия заради войната в Украйна удариха и

...
Драконовските санкции срещу Русия заради войната в Украйна удариха и
Коментари Харесай

Експерти: Идва Черен понеделник за финансовата система на Русия

Драконовските наказания против Русия поради войната в Украйна удариха и съветската централна банка. Западните страни имат намерение да наложат ограничения, които „ да попречат на Руската централна банка да употребява интернационалните си запаси по метод, който подкопава резултата от нашите наказания ". Това се споделя в взаимното изказване, оповестено в събота от Съединени американски щати дружно с Германия, Франция, Италия, Англия, Канада и Европейската комисия, представено

Точните детайлности към момента се прецизират и се чака да бъдат оповестени по-късно.

„ Вече е ясно, че това е забележителна стъпка. Налагането на глоба на централната банка „ евентуално е ходът, който ще аргументи най-вече болежка в интернационалната финансова система ", показва Джош Липски от мозъчния концерн Atlantic Council пред немския Handelsblatt, представен от инвестор.бг

Според него решението за това е пристигнало доста по-бързо, в сравнение с се е очаквало.

Никога до момента не е имало наказания против централна банка на страна от 20-те огромни индустриални страни (Г-20).

„ Това е невиждано ", споделя Липски.

Централната банка на Русия през последните няколко дни се опита да смекчи срутва на рублата, дължащ се на икономическите тежести, произлизащи от войната и глобите, като се намеси на валутния пазар. Сега страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия желаят да лимитират опциите на съветската централна банка да поддържа обменния курс на рублата с интернационалните финансови преводи.

Брайън О'Тул, специалист по глобите в Bank Truist Financial, чака рублата да се срине доста в понеделник и да последва всеобщо евакуиране на пари от банките. Цените за съветския народ може да се покачат доста.

„ Това може да е началото на края на Путин ", сподели той в събота на събитие, проведено от Atlantic Council.

„ Интересно е да се види дали олигарсите ще проявят неотстъпчивост, когато съветската стопанска система е напът да се срине “, споделя финансистът.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи в настрана изказване в събота: „ Ще замразим активите на съветската централна банка ".

Това ще направи преводите невъзможни, споделя тя. „ А централната банка няма да може да ликвидира активите си “. Съюзниците оповестиха също, че ще изключат съветските банки от интернационалната осведомителна система за разплащания Swift.

Устойчивостта на Путин нееднократно е била оправдавана с обстоятелството, че в предишното Русия е натрупала големи запаси от задгранична валута и злато. Повечето източници приказват за размер от 630 милиарда $, а съгласно други източници той би трябвало да е към 500 милиарда $.

Елина Рибакова, заместник-главен икономист в Institute of International Finance, приказва за „ забележителен кумулативен резултат ", който ще бъде резултат от решенията на западните страни.

„ Руската стопанска система може да понесе шока, само че не едновременно “. Затова тя счита, че е вероятен срив на съветската финансова система. Ще бъде мъчно да се възстановят от това, счита Даниел Фрид от Atlantic Council. „ Това е икономическа студена война ", твърди тя.

Финансовите специалисти по света се приготвят за бурна седмица.

Бившият заместник-председател на Руската централна банка Сергей Алексашенко чака, че „ в понеделник ще има злополука на съветския валутен пазар. Мисля, че те ще спрат търговията и по-късно ще фиксират обменния курс изкуствено, както по руско време “.

Мохамед Ел-Ериан, консултант в Allianz и ръководител на Gramercy Fund Management, чака „ неизбежни последствия за международната стопанска система ". Той съобщи, че е евентуално съветските компании да не изпълнят отговорностите си към западни компании и кредитори.

Старши пазарният анализатор на Oanda Едуард Моя съобщи, че доста търговци са били уверени, че Съединени американски щати и Европа няма да заемат твърда позиция.

„ Това деяние ще бъде доста мъчно за асимилиране и ще разтревожи доста вложители. Голяма част от възобновяване, което видяхме през втората половина на предходната седмица, ще бъде подложено на тестване “, споделя Моя.

Банкерите от Wall Street обаче се тормозят от идващите ходове на Путин.

„ Въпросът е - до каква степен Путин смяташе, че западните страни ще стигнат със глобите си? А какво ще прави, в случай че няма проект Б и е притиснат до стената? ", пита се Даниел Алпърт от капиталовата банка Westwood Capital. Той цитира и заканите на Путин за нуклеарни и кибернетични офанзиви.

Инвестиционната банка Goldman Sachs провежда в четвъртък брифинг за своите клиенти с присъединяване на някогашния началник на английската разследваща организация MI6 Алекс Йънгър, заяви Bloomberg.

Понастоящем Йънгър е един от съветниците на финансовата институция и се твърди, че за първи път от 30 години насам е приказвал за действителна опция за нуклеарна борба.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР