Драконовски мерки, включително глоби и лишаване от свобода, ще се

...
Драконовски мерки, включително глоби и лишаване от свобода, ще се
Коментари Харесай

Затвор за жени без хиджаб в Иран

Драконовски ограничения, в това число санкции и отнемане от независимост, ще се ползват в Иран в бъдеще за дами, които нарушават строгото условие за носене на хиджаб, съобщи ДПА.

Членовете на Народното събрание гласоподаваха през днешния ден за въвеждане на противоречив закон, който ще работи пробно за интервал от три години, заяви иранската организация ИРНА. Реформата в последния си вид служи за налагането на строги санкции при неспазването на иранските условия за облеклото. В крайни случаи нарушителите могат да получат до 15 години затвор и санкции на стойност повече от пет хиляди евро, а дамите с задграничен генезис могат да бъдат изгонени от страната.

Известните персони ще бъдат наказвани изключително строго за нарушавания, като законопроектът планува възбрана за професионална активност до 15 години, а правосъдната власт може да конфискува и една десета от имуществото им. 

По време на неотдавнашната вълна от митинги през есента предходната година, провокирана от гибелта на Махса Амини, иранска кюрдка, задържана от иранската нравствена полиция за това, че не е носела вярно забрадката си, доста кино дейци демонстрираха своята взаимност с женското придвижване. 

Преди месец държавното управление внесе законопроекта и благодарение на политическа маневра комисия утвърди наказателната промяна без гласоподаване в пленарната зала на Народното събрание. Като последна стъпка промяната в този момент ще бъде показана в Съвета на пазителите - надзорен орган, формиран от консервативни духовници и адвокати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР