ДПС внесе в Народното събрание нов законопроект, който цели връщане

...
ДПС внесе в Народното събрание нов законопроект, който цели връщане
Коментари Харесай

ДПС иска да се върне нощния шум по морето


Движение за права и свободи внесе в Народното събрание нов законопроект, който цели връщане на остарелия режим, при който общините могат да дефинират реда, по който се управляват заведенията. Целта е да се разреши по-висок звук през нощта и да се понижат загубите за българския бизнес.

"Законопроектът цели да прекрати цялостното заличаване на огромна част от българския малък и междинен бизнес и по-специално на ресторантьорите по Българското Черноморие ". Това разгласи пред публицисти в Народно събрание депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид, представен от "Фокус ".

"Ние не желаем българският туризъм да се трансформира в пенсионерски или българските курорти да се трансформират в старешки домове. Искаме съвременни курорти, които да бъдат посещавани от повече младежи от цяла Европа, по тази причина внасяме нашия законопроект, който връща остарелия режим на дейности и дава в ръцете на общините контрола за шума навън ", разяснява той.

Според него прокетът би трябвало да бъде подсилен от партиите, които желаят да поддържат българския бизнес. "Всички видяха и тези, които посетиха Черноморието, и от репортажите видяха празни заведения, а десетки заведения изобщо на отвориха ", изясни той.

По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40 %. Последните промени, които бяха импортирани от миналата сесия реализираха цялостно заличаване на този бизнес и огромен отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат на открито, сподели още Хамид Хамид.

Припомняме, че през юни депутатите утвърдиха законопроект, импортиран от Валери Симеонов, който планува по-големи санкции за шума навън. При първо нарушаване глобите са сред 500 и 1000 лева и сред 3 и 6 хиляди лева при последващо. За юридическите лица те са по-високи - за първо нарушение сред 3 и 6 хиляди лева и сред 5 и 12 хиляди лева за идващите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР