ДПС ще предложи промени в конституцията. Това съобщи зам.-председателят на

...
ДПС ще предложи промени в конституцията. Това съобщи зам.-председателят на
Коментари Харесай

ДПС подготвя промени в конституцията

ДПС ще предложи промени в конституцията. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на придвижването Йордан Цонев на брифинг в Народното събрание.

Засега обаче от придвижването пазят в загадка замисъла си. Цонев уточни единствено, че се работи по плана с специалисти, както и че той ще включва " условията и рекомендациите на нашите европейски сътрудници ".

Депутатите от Движение за права и свободи ще се концентрират и върху антикорупционното законодателство, разгласи Цонев. Като образец той даде готвени промени в Закона за публичните поръчки, с които да се отстрани така наречен ин хаус процедура. " Разбрахме от изпълнителната власт, че в предни мандати са реализирани поръчки по процедурата ин хаус, която била позволена от Европейски Съюз, само че тук в България през нея се осъществявали корупционни практики. Тъй като виждаме, че държавното управление е заето с други работи, ние ще му оказваме помощ и нашият план ще отстрани опцията за ин хаус процедури ", изясни Цонев с едвам доловима подигравка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР