ДПС сезира прокуратура по сигнал за нарушения при получаване на

...
ДПС сезира прокуратура по сигнал за нарушения при получаване на
Коментари Харесай

ДПС сезира прокуратурата за „чудовищна схема“ с т.нар. златни паспорти

ДПС сезира прокуратура по сигнал за нарушавания при приемане на българско поданство посредством вложения или така наречен златни паспорти.

Зам.-председателят на парламентарната група на придвижването Хамид Хамид дефинира съдържащите се в него данни като „ чудовищна скица “ и намеси имената на ръководителя на Българската организация за вложения Стамен Янев и сегашния министър председател Кирил Петков.

В сигнала се съдържат изказвания, че от 2015 до 2021 година над 120 лица, главно китайци, работещи за китайските специфични служби,  и руснаци, са получили поданство и право за престояване без инспекция, като са употребявали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми от една банка един на различен, съобщи Хамид:

„ Посочват се тримата медиатори, двете компании, с които всички тези китайци и руснаци имат подписани контракти, доста забавно, че всички вложения са на стойност 1 000 001 лв. и всички документи са издавани от лицето Стамен Янев. И тук изскачат въпросите дали това лице има тези близки връзки със служебния министър на стопанската система и през днешния ден министър-председател на Р България “.

Една от вероятните връзки е „ скоропостижното издаване на капиталов документ на Кирил Петков, с цел да купи Индустриална зона „ Божурище “ и да я продаде много бързо по-късно “, добави Хамид. Той даде обещание още разкрития в идващите дни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР