ДПС се срещна с кандидата за конституционен съдия на управляващитеПредседателите

...
ДПС се срещна с кандидата за конституционен съдия на управляващитеПредседателите
Коментари Харесай

ДПС се срещна с кандидата за конституционен съдия на управляващите

ДПС се срещна с претендента за парламентарен арбитър на ръководещите
Председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи – Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ организираха среща в Народното събрание, на която е обсъждана кандидатурата на Красимир Влахов за парламентарен арбитър, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Влахов е препоръчан за поста от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ и остава единствената кандидатура от квотата на Народното събрание, откакто срокът изтече през вчерашния ден. По време на разискванията сред Цветанов и Карадайъ е реализирана сделка Красимир Влахов да организира среща с групата на Движение за права и свободи идната сряда от 11.30 часа, на която кандидатурата му да бъде разисквана.

„ След срещата ще обявим нашата позиция “, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Според него съдиите в Конституционния съд би следвало да са консенсусни фигури, без значение кой ги предлага, тъй като този съд е един от най-висшите органи в страната. „ Все отново ние желаеме да носим нашата отговорност, когато се излъчват членове на Конституционен съд от Народното събрание “, сподели Карадайъ.

От своя страна Цветан Цветанов добави, че срещата сред Влахов и депутати от Движение за права и свободи е значима, тъй като изборът на хора за високите позиции в страната би трябвало да се прави с политически консенсус. Цветанов разгласи, че предлагането за среща ще бъде отправено и към групата на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Нормално е политиците и ръководителите на парламентарни групи да си приказват “, добави още той.

Цветанов акцентира, че по време на диалога му с Мустафа Карадайъ е наранена и тематиката за проваленото заради липса на кворум пленарно съвещание. „ Днешният ден е една недобра процедура, която считам, че няма да е наложим като държание. Опозицията е правото си да има своята тактичност за регистрация. Ангажимент на ръководещото болшинство е да си събираме кворума, с цел да има непоклатимост “, счита зам.-председателят на ГЕРБ.

Според водача на Движение за права и свободи обаче има по-голям въпрос от непровелото се съвещание на Народното събрание и той е посоката на развиване на страната. „ Ситуацията не е добра. Инфлацията е реалност. Ще усетим по джоба си нарастването на природния газ. ГЕРБ, преди година и половина, се отхвърлиха са има ясна стратегия за развиване на страната, зад която да има болшинство в Народното събрание. Те избраха да има аритметично болшинство. С това болшинство виждаме, че година и половина страната върви по инерция “, счита Карадайъ. Той упрекна ГЕРБ и за това, че са позволили националисти във властта.

На обвиняванията Цветанов отговори с изпълняващата се управническа стратегия и постигнатия стопански напредък, който съгласно него демонстрира, че страната ни се движи в вярната посока на развиване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР