ДПС подготвя конституционни промени, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на

...
ДПС подготвя конституционни промени, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на
Коментари Харесай

ДПС готви проект за конституционни промени

ДПС приготвя конституционни промени, заяви заместник-председателят на парламентарната група на Движението Йордан Цонев на брифинг в Народното събрание за представяне на законодателната стратегия на придвижването за новата пленарна сесия. " Конституционните промени са на фаза работа с специалистите по заданието. На този стадий мога да кажа, че промените ще включват изискванията и рекомендациите на нашите европейски сътрудници ", допълни той. Те са ориентирани към промяна в правосъдната система, посочи малко по-късно той пред БНР.

" По-конкретно ще бъдем подготвени, когато с специалистите сме прецизирали обсега и вероятните текстове. Когато сме подготвени с нашия план, ще го дадем на другите парламентарни групи, който желае - да го подпише. Това е ", заяви Йордан Цонев.

По думите му, втората група законодателни начинания ще бъдат по отношение на антикорупционното законодателство. Той уточни, че първият от тях е обвързван с издаването на така наречен " златни паспорти ". Движение за права и свободи упорстват всички случаи до момента да бъдат разследвани.

" Казахме още при приемането на кабинета, че ще поддържаме всички начинания, изключително тези, които касаят оповестената нулева приемливост към корупцията. По тази тематика към този момент внесохме първия си законопроект по отношение на условието на нашите европейски и натовски сътрудници - премахването на капиталовото поданство ", добави Йордан Цонев.

От ДПС работят още по план за изменение на Закона за публичните поръчки, като считат, че сходен закон ще отстрани " ин хаус " процедурите. Готвят и законопроект за възстановяване на бизнес средата.

По отношение на промените в Закона за обществените финанси, от партията упорстват разноските, които прави изпълнителната власт, да бъдат транспарантни и да минават през наказания на Народното събрание.

Партията ще работи и по законодателство в поддръжка на хората, като то ще бъде с антикризисна устременост. По думите на Цонев, задачата е да се помогне да хората да преодолеят високите цени и зараждащата се битова рецесия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР