ДПС няма да подкрепи бюджета на НЗОК. Това заяви депутатът

...
ДПС няма да подкрепи бюджета на НЗОК. Това заяви депутатът
Коментари Харесай

Спор за парите за здраве и дали се правят реформи

Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета на НЗОК . Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров по време на дебатите в пленарна зала на първо четене на бюджета на Касата.

Системата на опазването на здравето е сензитивна система, само че с бюджета не е планувана никаква промяна, акцентира националният представител. Запазвала се пропорцията на финансиране на болнична и доболничната помощ. 30% от общия бюджет са планувани за медикаменти, до момента в който в Европа този % е 15-18%. България е на последно място по отделени средства за профилактика, сподели Чакъров. Движение за права и свободи подлага на критика и високото равнище на доплащане в опазването на здравето. Няма средства, планувани за специализации, акцентира още той.

Председателят на здравната комисия Антон Тонев от Политическа партия изясни, че това са опциите. Партията била отворена за разговор за всевъзможни потребни за опазването на здравето оферти.

Системата на опазването на здравето има големи потребности, отговори му Джевдет Чакъров.
 НЗОК орязала парите за лекарите на първа линия за три месеца
НЗОК орязала парите за лекарите на първа линия за три месеца

Промяната е призната на 16 декември 21 година от Народно събрание на НЗОК по отчет на шефа Петко Салчев,

Елена Гунчева от " Възраждане " счита, че бюджетът на НЗОК е оптимистичен във връзка с приходите и разочароващ във връзка с разноските . Тя изиска повече средства за дентална помощ. Много българи не могат да си разрешат лекуване при ортодонт, доста българи са обеззъбени, уточни Гунчев и акцентира, че огромна част от хората нямат средства за зъбни протези.

Александър Симидчиев от Демократична България регистрира , че се дават повече средства за опазване на здравето. Асен Балтов от ГЕРБ подлага на критика, че се подценяват университетските лечебни заведения. Съпартиецът му Лъчезар Иванов видя много проблеми в бюджета на НЗОК. Това не е бюджетът на промяната, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР