ДПС иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, заяви председателят на

...
ДПС иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, заяви председателят на
Коментари Харесай

ДПС иска оставката на Валери Симеонов

ДПС желае оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната естрада. Карадайъ уточни, че Симеонов с доста свои изявления минава " алена граница ". Той дефинира изявлението му за майките на деца с увреждания като брутално и цинично.


Един вицепремиер изрече най-ужасните думи, които могат да се изрекат, казусът не е единствено политически, само че и честен, той е цивилизационен, разяснява водачът на Движение за права и свободи и добави, че ничии извинения към този момент не правят работа.

Такива като него нямат място освен във властта, само че и в политиката, присъединяване му в държавно управление на демократична България, правова страна по Конституция, е неприемливо, съобщи Мустафа Карадайъ. Час по-скоро този вицепремиер би трябвало да си отиде, той е воденичен камък освен на шията на ГЕРБ, само че и на страната, с оставането му във властта България, с изключение на най-бедната, към този момент е и най-нехуманната страна в Европейски Съюз, добави той.

Ако той не си отиде от властта, Движение за права и свободи ще предприеме следващи политически дейности, с цел да защитим демокрацията, да реанимираме държавността, съобщи Карадайъ.

В цивилизованите страни при такива прояви си потегля освен министър, само че и министър председател, уточни още водачът на Движение за права и свободи. Според него, с цел да не счупят структурата, ГЕРБ подлагат на риск страната.

Демокрацията у нас е в рецесия, държавността е в мъка, присъединяване на вицепремиера в разрушителния развой е съществено. В основаната обстановка има няколко благоприятни условия - или си отива един вицепремиер, или цялото държавно управление, или позорът е за цялата страна, разяснява още Карадайъ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР