ДПС-Благоевград направи изненадваща номинация, като предложи Елена Йончева за кандидат

...
ДПС-Благоевград направи изненадваща номинация, като предложи Елена Йончева за кандидат
Коментари Харесай

ДПС-Благоевград издигна Елена Йончева за евродепутат

ДПС-Благоевград направи изненадваща номинация, като предложи Елена Йончева за претендент за евродепутат на групировката. Това се разбра от фейсбук обява на структурата, в която се оповестява: 

" Областния съвет на Движение за права и свободи Благоевград взе единомислещо решение за лидер на листата на Движение за права и свободи Благоевград за идните избори за Народно заседание да бъде повдигнат господин Делян Пеевски. Също по този начин бяха направени и номинации за членове на Европейския парламент: господин Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Елена Йончева, Станислав Анастасов, Танзер Юсеинов, Танер Кабилов ". 

Засега Йончева не е коментирала номинацията на Движението. 

В сегашния европарламент Йончева е евродепутат от Българска социалистическа партия. В последните години обаче някогашната журналистка е в обтегнати връзки с водача на социалистите Корнелия Нинова и не се чака партията да я издигне за нов мандат. 

" Винаги съм имала идея и като публицист, освен това, с което съм се занимавала с политиката. Не мога да кажа, че съм тъкмо политик, тъй като в никакъв случай не съм преставала да бъда публицист и постоянно съм имала гражданска позиция. Ако намеря политическа платформа, където мога да защитя идеята си и да се боря за нея – да, ще вземам участие ", съобщи преди броени дни в изявление за Националното радио Елена Йончева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР