Дойче банк започна в понеделник кампания за драстични съкращения на

...
Дойче банк започна в понеделник кампания за драстични съкращения на
Коментари Харесай

Дойче банк започна да съкращава хиляди служители по света

Дойче банк стартира в понеделник акция за фрапантни съкращения на личния състав и преструктуриране на една от водещите години наред капиталова банка в света. В неделя управлението удостовери, че за 3 години най-голямата частна банкова институция на Германия ще понижи личния състав си с 18 000 души - посредством преустановяване на договорите или отвод от запълване на свободни позиции - от сегашните към 91 500 чиновници по света.

След като е на загуба през 4 от последните 5 години и се провали опитът за обединение с конкурентната Комерцбанк, банката се отдръпва от бизнеса с дялово вложение, понижава капиталовата си банка и отделя в така наречен неприятна банка проблематичните финансови интервенции и активи за към 74 милиарда $, които съвсем никой не желае.

Цялата стратегия на стойност 7.4 милиарда евро до 2022 година значи, че още една година Дойче банк ще остане на загуба и не е доста несъмнено, че ще преодолее този стадий и през 2020 година

Борсите към този момент реагират сдържано, в това число тъй като за проекта се написа от месец май насам, както и тъй като интервенцията се показва като един тип рестартиране на цялата група.

Не е оповестено в кои региони по света ще са съкращенията, само че съгласно " Ройтерс " в Азия тази заран са били закрити цели отдели, а най-вече хора евентуално ще изгубят работата си в Европа и Съединени американски щати. Разпуснат е целият отдел за дялово вложение в Австралия, където до момента банката е била четвъртият по величина състезател на пазара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР