Дойче банк (Deutsche Bank), най-голямата германска банка, обяви широкообхватни планове

...
Дойче банк (Deutsche Bank), най-голямата германска банка, обяви широкообхватни планове
Коментари Харесай

Дойче банк обяви план за преструктуриране на стойност над 7 милиарда евро

Дойче банк (Deutsche Bank), най-голямата немска банка, разгласи широкообхватни проекти за преструктуриране на компанията , които се чака да костват 7,4 милиарда евро (8,3 милиарда долара), съобщи ДПА.

Дойче банк заяви новината след съвещание на надзорния съвет. Финансовата институция добави, че чака загуби преди налози от 500 милиона евро - и 2,8 милиарда евро след облагане - през второто тримесечие.

Банката добави, че общите разноски по преструктурирането, което се чака да завърши към 2022 година, ще бъдат 7,4 милиарда евро.

През май Кристиян Севинг, новият основен изпълнителен шеф на Дойче банк, съобщи пред акционерите й, че е подготвен да направи " сложни орязвания ", с цел да се усъвършенства нейното затруднено финансово състояние и да се покачат разочароващо ниските котировки на акциите й на фондовата борса, напомня Асошиейтед прес.

Дойче банк ще редуцира 18 000 работни места до 2022 година, а това е една пета от личния състав й, посочи Франс прес.-->

" Преструктурирането ще докара до понижаване на работните места при цялостна претовареност с 18 000 до 2022 година и по този начин личният състав да бъде редуциран до 74 000 души ", се показва в официално съобщение на банката. Целта на преструктурирането е да се понижат разноските с 6 милиарда евро и да се реализира доходност на активността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР