Доволни сме от оценката, която получихме за представянето на балансовата

...
Доволни сме от оценката, която получихме за представянето на балансовата
Коментари Харесай

Мартин и Данаил Николови: Искаме да печелим медали



„ Доволни сме от оценката, която получихме за представянето на балансовата си композиция (27.150 точки). Можем и повече, само че толкоз време нямаше надпревари, излезли сме от форма. Доволни сме от резултата. Разбира се чакаме да забележим какво ще каже треньорката ни. Надяваме се на следващия ден и темповата композиция да мине добре. “, това показа Данаил Николов след представянето на балансовата композиция във типа мъжки двойки (възраст 12-18 години) на интернационалния шампионат по акробатика, който се организира в „ Асикс Арена “ и съпътства международната купа.
Данаил и Мартин Николови са отпред във краткотрайното класиране в този тип след първия ден на конкуренцията. Състезателите на клуб " Джим Денс " Горна Оряховица изпревариха представителите на Казахстан - Анатоли Пахандрин и Санзар Судов (27.000 точки) и тези на Молдова - Антон Реилеан/ Махаил Малкиуков.

„ Аз избирам салдото, тъй като ми е по-интересен и ми е по-лесен. Можем и по-добре да се представим. Вярвам, че ще се оправим.

На последното европейско състезание извършено през 2019 година в Израел братята се подредиха на четвърто място.



„ След европейското в Израел ние променихме възрастовата категория. Научихме нови извършения. Сега сме с по-сложна стратегия. По-различно е, само че ние се радваме, тъй като желаеме да вървим нагоре. Тъй като акробатиката не е олимпийски спорт, нашата фантазия е да се представяме на международни и европейски шампионати. Искаме да печелим медали. Нямаме проекти да стопираме скоро с акробатиката “, добави Данаил Николов.

След 45 дни в Швейцария ще се организира шампионата на планетата, ето какви са задачите на двамата ни състезатели.

„ Ние се готвим с цел да бъде в топ форма и да нямаме терзания при осъществяването на нито една композиция. Няма да вършим промени в съчетанията си. Очакваме огромна конкуренция. Украйна, Русия, въобще целия съветски блок, Китай, Англия, Белгия, Израел – това са мощните страни.



Данаил тренира акробатика от 10 години, а Мартин от 9. В залата ги завежда тяхната майка.

„ Харесва ни тръпката, която изпитваме. По-лесно ни, тъй като сме братя. Разбира ме се и си оказваме помощ. Е, от време на време има напрежение сред нас. Единият желае едно, другият друго. Но, се напасваме. Аз съм по-нервен. Той търпи повече и слуша малко повече от мен. Опитваме се да се балансираме “, показа още Данаил Николов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР