Доверието към лидерите и одобрението на партиите са почти еднозначни.

...
Доверието към лидерите и одобрението на партиите са почти еднозначни.
Коментари Харесай

Добромир Живков от „Маркет линкс“: Смяната на политическия елит привлича вниманието

Доверието към водачите и утвърждението на партиите са съвсем еднопосочни. Разликите сред утвърждението на личностите и партиите е незначителна, като се изключи „ Продължаваме промяната “, чийто водач получава много по-голямо утвърждение.

Новата политическа мощ с водача й Кирил Петков е личността, която завоюва най-вече доверие. Кредитът на доверие на обществото към Политическа партия е доста сериозен. В повече от политическите кариери на водачите се заявява повече съмнение, в сравнение с доверие, за разлика от в този момент. Това приказва за съществени очаквания в новия политически индивид и ролята, която би трябвало да изиграе, уточни социологът.

Живков уточни, че към актуалният миг не се е случило нещо значително, с цел да докара до съществени политически разбърквания. Смяната на политическият хайлайф е това, което притегля вниманието. Това е доста ясна индикация за упованията на обществото – тотална промяна на системата, посочи той.

По думите на социолога към 1/3 от интервюираните имат вярата за основаването на работещ кабинет с цялостен мандат. Но в този момент приказваме за четирипартийна коалиция, което е фактор, който не дава вяра за дълъг живот на кабинета. Но по пътя на компромиса може да се доближи и до едно стабилно ръководство, посочи Добромир Живков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР