Доверете се на силното действие на природните средства.Лечението на синузита

...
Доверете се на силното действие на природните средства.Лечението на синузита
Коментари Харесай

Лечение на синузит по стари народни рецепти

Доверете се на мощното деяние на естествените средства.

Лечението на синузита се прави с предписания от народа. Може да изпробвате, доверявайки се на мощното деяние на естествените средства. Те са безвредни и по естествен път ще ви избавят от болестта, което основава толкоз доста проблеми.

Лечение на синузит с морска сол

Възпалението на околоносните кухини се назовава синузит. Появява се поради вируси, бактерии или хрема. Развалените зъби също могат да причинят синузит. Изразява се с няколко признака – главоболие и чувство за тежест, болежка под очите и над зъбите. В доста от случаите притежателите му не схващат, че са го имали и че са оздравели.

Понякога може да докара до съществени затруднения, като инфекции на очите и даже на мозъка. По-тежките случаи се лекуват с антибиотици. По-леките се повлияват от бабините предписания.
Ако имате подозрения, че сте си докарали синузит, може да прибегнете до помощта на парата. Надвесете се върху съд с гореща вода, покрийте с хавлиена забрадка главата си и за към 10 минути вдишвайте надълбоко изпаренията. Топлината ще отпусне дихателните ви пътища и може да провокира щедро обособяване на тайни. Това не трябва да ви плаши. Просто ще станете очевидци по какъв начин организмът ви се прочиства от насъбраните микроби.

За да има по-голям резултат от горещата пара, може да добавите във водата няколко капки етерично масло от евкалипт, лавандула, мащерка или непосредствено да сварите чай от лайка. Билките съдържат потребни субстанции, които оказват резултата на антимикробни свойства. Борят се с всички типове бактерии в носните кухини. Докато си взимате парещ душ, може да вдишвате изпаренията.

Сода бикарбонат и смрадлика са също доста ефикасни средства за инхалации. Още по-добри са промивките с морска сол. Само би трябвало да разтворите един грам сол в 100 мл вода. След като приготвите разтвора би трябвало да капнете по малко от него непосредствено в носа. След тази процедура насипете морска сол в торбичка или плат и я загрейте. Сложете я върху челото си и задръжте по този начин, до момента в който изстине.

Още една потребна рецепта против синузит е тази с риган и пчелен мед. Тези две съставки се предлагат при мъчителната вариация на болестта. Поставяте една супена лъжица риган в 150 мл вода и слагате на котлона. Когато заври, към течността се прибавя и 1 супена лъжица мед. Вари се на муден огън, до момента в който остане една трета от отварата. Прецежда се и се оставя да отлежи в шишенце. Може да го употребявате, когато почувствате потребност. Само преди приложимост би трябвало да затоплите течността на водна баня. Капват се по 2-3 капки във всяка ноздра по 3 пъти на ден.

Ракия

Трябва ви супена лъжица брашно, която се смесва с ракия (при опция домашна). Нужно е да получите консистенция на тесто за питка. С нея се намазват синусите (бузите, челото) с първокачествен зехтин, с цел да не изгорите кожата по нехайство. Наложете марля и върху нея разстелете приготвеното тесто. Стоите по този метод в границите на 1 час, а лекуването трае 7 следващи дни. Когато махнете наложената примес, измийте усърдно лицето си.

Мед

Снабдете се с чаена лъжица (1/4) чист мед и същата доза вода. Лечението се прави единствено вечерно време. Легнете комфортно и във всяка една от ноздрите си капвайте по 2 капки от приготвената лечебна примес. Продължете до облекчение на положението си.

Лек с яйца

Може би сте чували за тази процедура, която не е една от най-приятните, само че пък за сметка на това е много ефикасна и потребна при синузит. Нужно е да сварите 2 на брой яйца. Те би трябвало да изстинат малко и да не са горещи, само че се употребяват наложително топли. Поставят се непосредствено върху местата на синусите. Известни са и други сходни сгряващи процедури. Една от най-разпространените у нас е тази със стоене под струйка на топъл душ. Разбира се, тези способи за освобождение не са всеобщо прилагани, защото не са по никакъв начин приятни.

При тежка форма на болестта, лекуване на синузит се прави от експерт.

Инфо: www.faktor.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР