Доведеният син на Радосвет Радев –Христо Христов е новият главен

Доведеният син на Радосвет Радев –Христо Христов е новият главен ...

Синът на Радосвет Радев ще ръководи Дарик радио


Доведеният син на Радосвет Радев –Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на Дарик Радио. Решението бе взето тази седмица от Общото събрание на акционерите на компанията и ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър. До избирането на Христов се стигна, след като основателят и изпълнителен директор на Дарик радио – Радосвет Радев, почина внезапно на 6 август тази година.

"Това е тежка загуба за мен, моето семейство и целия екип на Дарик. Поемам отговорността да продължа мисията на Дарик за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на Дарик, спортните коментари, новините, интервютата, анализите – ще растем, оставайки верни на себе си.

За поколения Дарик и лицата на Дарик са символ на свободата и критичното мислене, ето защо ще продължим да даваме ефир както на вече утвърдени, така и на нови талантливи хора в различни сфери. Ще увеличим проектите, свързани с развитието на предприемачеството в България, както и ще дадем повече гласност на темата в ефира ни.", казва Христов.

{{ otherArticle[0].article.title }}

Едно от водещите лица в българския бизнес - председателят на...

"Имаме амбицията да разширим присъствието на Дарик не само в радио ефира, но и все по-силно ще навлезем в онлайн пространството и социалните мрежи. Скоро ще обявим стратегическо партньорство в тази насока, както и обновена програмна схема, в която слушателите ще станат и зрители, и активни участници.", разкрива той.

Христо Христов е предприемач и инвеститор, започнал кариерата си като журналист именно в Дарик радио. По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас – DarikNews.bg и Gong.bg.

В периода 2013-2019 г. е главен изпълнителен директор и акционер в "Нетинфо", част от Нова Броудкастинг Груп, заедно с Радосвет Радев, с когото ги свързват редица общи бизнес начинания в областта на дигиталната икономика. Инвеститор е в редица успешни онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg.

Христо Христов е в Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи – Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация "Международна награда на херцога на Единбург – България", ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, "Доверие – обединен холдинг", "Кънвиниънс" (собственик на eBag), "Ейт Инвестмънтс" (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.

Източник: expert.bg