Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил

...
Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на ВМРО бил дисциплинарно уволнен от ВТУ

Доц. Милен Михов, повдигнат за кандидат-президент от Вътрешна македонска революционна организация, е бил дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет за " уронване на престижа на висшето образователно заведение ". Това оповестиха от управлението в публична позиция до медиите.

,,Сред претекстовете за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата``, показват още от управлението на ВТУ. И изреждат аргументите за отстраняването на Михов: нарушил точка от закона, съгласно която членове на университетския състав са длъжни да не организират политическа или религиозна пропаганда във висшето училище; саботирал работата на Академичния съвет; попречил решаването на въпроси, свързани с ВТУ, в Комисията по обучение в НС; обиждал ректора и управлението на университета с изявления от парламентарната трибуна; предизвикал банкрут на ВТУ, когато бил помощник-ректор и други

За уволнението си заяви самият доцент Михов преди месец. По думите му дисциплинарната глоба е за това, че „ обществено подлагах на критика стила и метода на ръководство на актуалното управление и подадох сигнал в прокуратурата “, написа вестник " Борба ".

Това е второто уволняване за доцент Михов. Преди години той бе отхвърлен от висшето учебно заведение в качеството му на помощник-ректор на предходното управление, отговарящ за финансите на търновската Алма матер.

Само преди ден Вътрешна македонска революционна организация издигна доц. Милен Михов и Мария Цветкова като кандидати за президент и вицепрезидент в борбата за „ Дондуков “ 2.

" Това е кандидатурата на всички българи в България, Битоля, Охрид и на всички места по света. Интересен факт е, че името на доцент Милен Михов е номинация за кандидат-президент на Националния юношески комитет на ВМРО и българи от Македония, която беше призната единомислещо на днешното съвещание на Националното управление. Решението беше взето след разискване на още пет кандидатури ", съобщиха от пресцентъра на партията. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР