Доставките на турски домати в Русия ще бъдат възстановени в

...
Доставките на турски домати в Русия ще бъдат възстановени в
Коментари Харесай

Русия отново ще внася турски домати

Доставките на турски домати в Русия ще бъдат възобновени при започване на идващия месец. Това съглашение е реализирано от междуправителствена комисия за търговия и икономическо съдействие, оповестява Agrozona. Преговарящият от съветска страна Александър Новак показва, че става въпрос за доставка на 50 хиляди тона домати от Турция, този размер към този момент е контрактуван от страните.

Министерството на земеделието на Руската федерация удостоверява, че към този момент е квалифициран план на държавен указ, с който ще бъде вдигната възбраната за импорт на турските домати. Очаква се първите доставки да са през ноември или декември.

Русия отстранява и възбраната за импорт на патладжан и нар от Турция като решението е взето от Федералната работа за ветеринарен и фитосанитарен контрол след инспекции на турски предприятия. На условията за импорт в Русия дават отговор 24 производители на нар и 7 на патладжан. Доставките на тези два продукта се възобновяват от през днешния ден

В отговор съветските управляващи чакат Турция за анулира по-сложните правила за импорт на съветски аграрни артикули в страната както и страната да отвори пазара си за месо от Русия – говеждо, патешко, пилешко и пуешко.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР