Доставките на руски газ от Полша за Германия през газопровода

...
Доставките на руски газ от Полша за Германия през газопровода
Коментари Харесай

Все още е спрян газопроводът "Ямал-Европа'"на "Газпром" от Полша до Германия



Доставките на съветски газ от Полша за Германия през газопровода " Ямал-Европа " остават прекратени и в понеделник, като газовите потоците бяха в противоположна посока, демонстрират данни на немски оператор, оповестява Ройтерс.

Това увеличи европейската спот цена на газа на нидерландския газов хъб TTF с 9% до 71 евро за мегаватчас.

Газовите потоци в измервателния пункт Mallnow в Германия, който се намира на полската граница, стопираха рано в събота и към момента не са обновени, съгласно данни на немския оператор Gascade. Вместо това газовите потоците са в противоположна посока.

На този стадий от " Газпром " не дадоха отговор на настояването на коментар от организация Ройтерс. В събота съветският газов монополист съобщи, че настояванията на европейските му клиенти се извършват, като през уикенда Полша удостовери, че постъпленията на природен газ идват съгласно контрактуваното.

Русия изпраща природен газ до Западна Европа по няколко разнообразни маршрута, в това число през Беларус и Полша, употребявайки газопровода " Ямал - Европа ", който има годишен потенциал до 33 милиарда кубически метра.

Сделката за пренос на газ сред Русия и Полша изтече предходната година, само че `Газпром " може да резервира директния потенциал по газопровода чрез търгове. Компанията съобщи, че доставя газ в цялостен размер според договорните отговорности.
На последния търг на 18 октомври " Газпром " резервира към 32 милиона кубически метра дневно, или 35% от общия спомагателен потенциал, предлаган от полския оператор Gas System за пренос през директния пункт " Кондратки " през ноември
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР