Доставката на ваксините срещу COVID-19 и медицинските изделия за инвитро

...
Доставката на ваксините срещу COVID-19 и медицинските изделия за инвитро
Коментари Харесай

Депутатите освободиха от ДДС доставката на ваксини срещу COVID-19

Доставката на имунизациите против COVID-19 и медицинските произведения за инвитро диагностика на COVID-19 (комплекти за тестване) и услугите, тясно свързани с такива ваксини и произведения краткотрайно се освобождават от Данък добавена стойност. Това реши Народното събрание с признатите на второ четене промени в Закона за Данък добавена стойност. Вносител на законопроекта е ръководителят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова от ГЕРБ и група народни представители.

Според признатите текстове нулевата Данък добавена стойност ставка за доставката на имунизациите и медицинските произведения е за период до 31 декември 2022. Законът влиза в действие от 1 януари 2021 година
Съгласно гласуваните промени, от през днешния ден, 10 декември, влиза в действие текст, с който се трансформира признатият на 13 март Закон за ограниченията и дейностите по време на изключително състояние.

Според признатите разпореждания се основава нов параграф в преходните и заключителни текстове от закона за изключителното положения, съгласно който: "Министерство на опазването на здравето може да субсидира лечебни заведения за болнична помощ по смисъла на Закона за лечебните заведения за поддържане готовността им за оказване на здравна помощ при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура заради епидемиологично разпространяване на заразна болест ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР