Доставката на оръжия за Украйна, които могат да поразяват руска

...
Доставката на оръжия за Украйна, които могат да поразяват руска
Коментари Харесай

Песков: Далекобойните оръжия за Украйна ще отбележат нов етап в конфликта

Доставката на оръжия за Украйна, които могат да поразяват съветска територия, ще означи нов стадий в спора, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

На брифинг в Москва Песков акцентира, че даже разискването на въпроса за доставки на оръжия за Украйна за нанасяне на удари по съветска територия е извънредно рисково, съобщи Анадолската организация.

Говорителят добави, че Украйна към този момент разполага с подобен тип оръжия, " с чиято помощ непрекъснато, всекидневно, нанася удари по съветската територия ".

" Това значи спорът да се издигне на ново качествено равнище, което, несъмнено, няма да предвещава нищо положително от позиция на световната общоевропейска сигурност ", сподели той.

Той добави, че версията на съветския дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, който съобщи, че Москва няма да остави без отговор удари по Русия, отразява формалната позиция.

Песков назова " разбираеми " забележките на украинския президент Володимир Зеленски, който съобщи, че не е сигурен, че съветският му сътрудник Владимир Путин е към момента жив. Според него за Киев би било " психически по-удобно, в случай че не съществуваха нито Русия, нито Путин ".

" Колкото по-скоро украинският режим осъзнае и признае, че и Русия, и Путин ги има и ще ги има, и че рано или късно въпреки всичко ще би трябвало да се откаже от всичко антируско, толкоз по-добре за страна като Украйна ", сподели той.

Относно забележките на Дмитрий Медведев, който съобщи, че провалянето на Русия в стандартен спор може да докара до нуклеарна война, Песков съобщи, че тази позиция не опонира на военната теория на страната, без да дава спомагателни пояснения.

Припомняме, че съветската военна теория разрешава единствено отбранително потребление на нуклеарни оръжия в отговор на външно нахлуване или в случай че съществуването на Русия е под въпрос заради нахлуване с потребление на стандартни оръжия.

Запитан за какво съветският енергиен колос " Газпром " понижава доставките на газ през Украйна през последните дни, Песков съобщи: " Това е въпрос към компанията. В последна сметка става дума за търговски доставки, тъй че не мога да кажа. Това е корпоративна информация. "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР